Asa cum am anuntat intr-un numar anterior al ziarului nostru, la acest sfirsit de saptamina, in centrul municipiului resedinta de judet - Satu Mare a fost organizata manifestarea "Zilele Partium".

De-a lungul a 3 zile, numerosi satmareni, in majoritate de etnie maghiara, de la copii la vistnici au luat parte la manifestarile organizate.

S-au organizat concerte (formatia de camera a Filarmonicii "Dinu Lipatti, coruri mixte din Ungaria si Satu Mare; gala de opereta), expozitii de produse mestesugaresti, de arta (Buu Jozsef; Petkes Jozsef si Vass Csaba, Casa de creatie Satu Mare); de carte; fotografie artistica; de flori etc.

Unele din activitatile mentionate mai sus s-au desfasurat sub cerul liber, in diverse locatii, altele la case memoriale sau biserici.

Micilor satmareni li s-a oferit posibilitatea sa urmareasca teatru de papusi, deplasare pe picioroange; proiectii de filme etc.

Ieri, toata ziua s-au desfasurat activitati si in Gradina Romei, un real punct de atractie pentru multi satmareni. A fost organizat tirg de carte, expozitie de carte cu participarea unor editori regionali; concursuri sportive si de indeminare, concursuri de sah etc.

N-au lipsit nici demonstratiile gastronomice si degustarile de vinuri si de tarie, spectacole sustinute de mai multe formatii artistice; show politic, multa, multa distractie si voie buna.