Conducerea filialei clujene a Partidului Conservator a fost dizolvata. Decizia a fost luata de Consiliul Judetean al formatiunii politice. In locul Biroului Permanent al PC Cluj a fost infiintat un comitet de reorganizare, coordonat de deputatul Gratiela Iordache.

Ea este si membru al Biroului Permanent National al acestei formatiuni politice, conduse de Dan Voiculescu, si va asigura legatura dintre filiala clujeana si conducerea centrala.

Din acest comitet mai fac parte fostul deputat PRM Dan Brudascu, secretarul de stat Aurel Netin, care este fostul presedinte al organizatiei judetene a PC, precum si Stefan Gyonczi. Comitetul de reorganizare va fi secondat de un Birou Executiv Interimar, care va avea 11 membri.

In afara celor patru componenti ai Comitetului de Reorganizare, in noua structura vor fi cooptati unii presedinti de filiale teritoriale ale partidului.

Dan Brudascu a declarat ca membrii conducerii centrale a PC au considerat ca activitatea organizatiei este necorespunzatoare.

Este vorba despre activitati cum ar fi verificarea situatiei din teritoriu a membrilor de partid, implicarea in viata politica a judetului si a structurilor clujene ale coalitiei de guvernare, precum si strangerea de semnaturi pentru sprijinirea proiectului de lege privind confiscarea averilor ilicite.

Noua structura de conducere va fi una temporara. In lunile viitoare ar urma sa fie organizate alegeri la nivel judetean. Pana atunci, membrii conducerii PC Cluj vor sa infiinteze noi organizatii in zonele Dej, Gherla si Huedin.

La alegerile de anul trecut, partidul a obtinut un singur mandat de primar, in comuna Petrestii de Jos, insa nu a reusit sa adune suficiente voturi incat sa intre in Consiliul Judetean.

Mai mult, filiala PC a fost decimata in repetate randuri deoarece o serie de membri ai acestui partid au demisionat si au intrat in PSD ori in PNL. La alegerile generale, formatiunea politica a obtinut un mandat de deputat, pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR, care a revenit, insa, Gratielei Iordache, o economista impusa pe lista de candidati de presedintele partidului, Dan Voiculescu.

Dupa ce PC a devenit membru al coalitiei aflate la Putere, tendinta s-a inversat. Partidul a devenit un magnet pentru nemultumitii din alte partide.

Asa ar fi liderul sindical al medicilor clujeni, Victor Esanu, care provine din fostul PSDR, ori un grup masiv de fosti peremisti, condus de Dan Brudascu, si din el mai fac parte viceprimarul comunei Jichisu de Jos si sapte consilieri locali, dintre care doi sunt consilieri municipali in orasul Dej.