Diferitele grupari din interiorul Partidului Conservator Cluj au ajuns la un armistitiu. Conducerea interimara a filialei vrea sa organizeze alegeri interne in data de 10 decembrie. Vechiul Birou Permanent Judetean al organizatiei a fost dizolvat de catre presedintele Partidului Conservator la nivel central, Dan Voiculescu.

El le-a reprosat colegilor sai de la Cluj faptul ca nu ar fi avut o activitate politica eficienta.

In locul biroului dizolvat, a fost numit un comitet de reorganizare, compus din fostul lider al filialei, secretarul de stat Aurel Netin, din fostul deputat Dan Brudascu si din Stefan Gyoncz. Legatura dintre filiala clujeana si conducerea centrala a partidului va fi asigurata de deputatul Gratiela Iordache.

Comitetul de reorganizare va fi ajutat de un Birou Judetean Interimar, in care vor intra liderii celor mai importante organizatii locale. Partidul Conservator are in judetul Cluj un primar si patru viceprimari de comuna, precum si 48 de consilieri locali.

In Partidul Conservator Cluj exista mai multe grupari politice. Cea mai numeroasa este reprezentata de fostii membri ai Partidului Umanist Roman, care si-a schimbat numele in Partidul Conservator. Acestia au obtinut rezultate slabe la alegerile locale de anul trecut, cand nu au reusit sa obtina nici un mandat in Consiliul Judetean sau in Consiliul Local Cluj-Napoca.

La alegerile generale, umanistii clujeni au obtinut un mandat de deputat, in urma aliantei electorale cu PSD. Mandatul a revenit, insa, unei persoane impuse de la Centru, Gratiela Iordache.

Pentru a domoli iritarea umanistilor din judet, care ar fi vrut ca unul dintre reprezentantii filialei locale sa fie promovat in Parlament, fostul presedinte al organizatiei, Aurel Netin, a fost promovat secretar de stat.

Cel de-al doilea grup din interiorul PC este reprezentat de fostii membri ai PRM. Acestia l-au urmat pe deputatul Dan Brudascu, care a demisionat din formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor si s-a inscris in cea infiintata de Dan Voiculescu. Din gruparea lui Brudascu fac parte trei viceprimari de comuna.

In PC exista si un grup mai mic de fosti membrii ai PSDR. Asa ar fi, de pilda, liderul sindical al Camerei Federative a Medicilor Cluj, Victor Esanu. In prezent, partidul are filiale in cele sase orase din judet si in 25 de comune. Batalia cea mai importanta se va duce pentru infiintarea unor organizatii locale in cele 50 de localitati in care conservatorii nu au nici un fel de reprezentare.

Si asta, pentru ca sefii organizatiilor locale vor participa la alegerile din luna decembrie in care va fi aleasa noua conducere a PC.