Conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Mures este acuzata de exces de putere de catre liderul sindicatului "Acord" din cadrul institutiei, Marius Catana, care este si seful serviciului Investitii, achizitii publice, administrativ al institutiei.

Reactia lui Catana vine la sase zile dupa ce la directie a fost convocata o sedinta a Colegiului Director care a hotarat modificarea organigramei Directiei.

"Prin hotararea in cauza exista posibilitatea de a fi fost modificat unilateral si indirect contractul de munca al subsemnatului, prin modificarea atributiilor de serviciu in perioada mandatului de presedinte al sindicatului", sustine Marius Catana.

Potrivit sursei citate, conducerea DGASPC ar incalcat legea in ceea ce priveste convocarea Colegiului Director. "La sedinta Colegiului nu au fost convocati toti membrii de drept ai acestuia si nu a fost intrunit cvorumul legal pentru desfasurarea sedintei", a mai spus liderul sindical de la DGASPC, care se considera "vanat" de actuala Putere si de oamenii acesteia de la varful institutiei.

Liderul sindical din cadrul institutiei, a carui activitate a facut obiectul mai multor verificari inclusiv din partea organelor de cercetare penala, sustine ca la sedinta Colegiului Director nu au fost convocati toti cei care detin functii de conducere in directie, asa cum prevede legea.

Astfel, au fost instintati doar directorii, secretarul general al judetului si trei consilieri judeteni, care au luat o decizie politica pentru inlaturarea sa din functia pe care o detinuse anterior plecarii la sindicat, iar hotararile luate cu prilejul acestei sedinte nu au fost transmise sindicatului.

"Consider ca procedand conform celor specificate mai sus, conducerea DGASPC a procedat discretionar, manifestand exces de putere, sfidand insasi principiile functiei publice si ale dreptului muncii, care consacra transparenta si consultarea in problemele de interes pentru salariati", sustine Catana.

El le cere consilierilor judeteni, care se reunesc astazi in sedinta, sa respinga propunerea de modificare a organigramei, amenintand ca in caz contrar va sesiza organele de judecata.

In replica, reprezentantii Consiliului Judetean au mentionat ca nu este vorba de nici o incalcare a legii. "Acolo este o noua conducere si pentru a se obtine rezultate mai bune s-a propus o noua organigrama", a spus secretarul general al CJ, Ioan Toganel. Acesta a mai afirmat ca sedinta Colegiului Director a fost una statutara.

Mai mult, reprezentantul autoritatilor judetene sustine ca serviciul coordonat, pana la preluarea conducerii sindicatului de catre Marius Catana, a fost tinta mai multor sesizari, lucrarile de investitii fiind realizate de multe ori cu intarziere.

La randul sau, presedintele CJ, Lokodi Edit, a declarat ca reactia lui Marius Catana are la baza faptul ca, potrivit noii organigrame, isi va pierde puterea. "Catana va fi prins cu surubul si asta il doare", a spus Lokodi Edit.

Aceasta este convinsa de faptul ca in sedinta consilierilor judeteni de astazi se va lua cea mai buna decizie in ceea ce priveste soarta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.