La Oficiului Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OJCPI) directorii se schimba de sase-sapte ori pe an, creand un haos total in institutie. Ca si cum asta nu ar fi de-ajuns, in zilele ce urmeaza, Cartea Funciara Cluj se va muta intr-un sediu care apartine societatii S.C. Alcom S.A. Cluj.

Potrivit directorului Alcom SA Cluj, contractul de inchiriere este deja semnat. Cu stupoare insa, am aflat ca proaspatul director al OJCPI, Leontina Kovacs, nu stie cui va plati chirie si nici macar adresa exacta unde se va muta in viitorul apropiat.

OJCPI vrea casa noua

Directorul SC Alcom SA Cluj, Costin Gheorghe, a confirmat fara retineri mutarea OJCPI in actualul sediul al firmei pe care o conduce. "Este cat se poate de adevarat ca OJCPI isi va muta sediul incepand cu data de 4 decembrie pe strada Ioan Luca Caragiale, nr. 10-12.

Din cate stiu eu, cei de la OJCPI intentioneaza sa separe Oficiul de cadastru de Cartea Funciara si sa isi construiasca cate un sediul nou pentru fiecare oficiu. OJCPI are semnat un contract de inchiriere cu o subfirma a SC Alcom.

Perioada de inchiriere intre cele doua parti este una de scurta durata, OJCPI intentionand sa-si gaseasca un imobil permanent in care sa-si desfasoare activitatea", a declarat Costin.

Primaria vs Alcom

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca are o serie de procese cu societatea Alcom, filiala Cluj. Firma care detine o serie de magazine alimentare in oras se afla in litigiu cu Primaria incepand de anul trecut, avand deja la activ un numar de sase procese. Astfel, SC Alcom Cluj are deschise urmatoarele dosare: nr. 15294/ 2004 pentru recalcularea debitelor la spatiul din strada Horea nr. 57, dosarul nr. 15298/ 2004 pentru recalcularea debitelor la spatiul din Bulevardul 21 Decembrie nr. 122, cu termen de judecata 24 ianuarie 2004, dosarul nr. 15290/2004 pentru recalcularea debitelor si evacuare pentru spatiul din Calea Dorobanti nr.1, dosar nr. 15296/ 2004 pentru recalcularea debitelor la spatiul din str. Avram Iancu nr. 13-15, dosarul nr. 5/2004 pentru recalcularea debitelor la spatiul din strada Caii Ferate nr. 4 si dosarul nr. 15292/ 2004 pentru recalcularea debitelor la spatiul de pe str. Caragiale nr.10-12, cu termen de judecata 24 ianuarie 2004.

OJCPI si debandada

La OJCPI domneste haosul. Reinstalata in functia de director OJCPI in data de 29 noiembrie 2004, Leontina Kovacs s-a dovedit a fi extrem de greu de contactat.

Mai mult, de la OJCPI am aflat cu stupoare ca "nu pot sa va fac legatura cu un director adjunct sau cu o alta persoana in masura sa va raspunda la intrebari, intrucat aici e cam debandanda", a declarat un reprezentant al OJCPI Cluj-Napoca, care insa a dorit sa ramana anonim.

Kovacs nu stie !

Contactata telefonic, directorul OJCPI Cluj, Leontina Kovacs, a declarat: "Cartile Funciare se vor muta in perioada 7-14 decembrie intr-un spatiu in zona garii. Din pacate nu stiu exact locatia si nici cu cine a semnat OJCPI contractul de inchiriere deoarece nu am avut inca ocazia sa ma uit peste documente.

In plus, demersurile pentru a ne muta in noul sediu si semnarea contractului de inchiriere au fost facute de predecesorul meu (Sztraniczcki Szilard, nr.). Cat priveste mutarea intr-un sediu propriu, aceasta problema a fost luata in vedere, insa trebuie sa obtinem aprobarea Agentiei Nationale de Cadastru".

PSD face legea

Leontina Kovacs a fost director al OJCPI Cluj pana in luna martie a acestui an, cand a fost revocata printr-un ordin al Agentiei Nationale de Cadastru. Dar, spre norocul lui Kovacs, legea interzice demiterea din functie in cazul in care persoana ce se vrea a fi de demisa se afla in concediu medical.

Astfel, membra PSD Kovacs a dat in judecata Agentia Nationale de Cadastru si a recastigat sefia OJCPI. Dupa revocarea lui Kovacs din luna martie, Sztraniczcki Szilard a fost numit director la OJCPI Cluj in urma unui concurs pe care l-a castigat.

Insa, fara sa fie anuntat in prealabil, Szilard a primit in data de 30 noiembrie 2005 un ordin de revocare din functie din partea Agentiei Nationale de Cadastru. Cu alte cuvinte, Kovacs si PSD fac din nou legea la OJCPI Cluj.

UMDR isi vrea partea

Postul de director al OJCPI a revenit UDMR dupa "imparteala" din cadrul coalitiei a posturilor de conducere din institutiile descentralizate in urma alegerilor din 2004.

Presedintele UMDR Cluj, Lazlo Attila, a declarat ca nu este deloc multumit de situatia ivita si ca UDMR va solicita un alt post de conducere in locul celui pierdut saptamana trecuta. Cu toate acestea, Laszlo spera ca problema sa se rezolve cat mai prompt.

Liderul maghiar a precizat ca in ultimii ani Szilard a fost numit si schimbat de sase ori din functia de director al Oficiului de Cadastru.