Desi calitatea constructiilor pe care le-a finantat grupul EuroTrend lasa de dorit, compania se afla in competitie pentru a prelua un teren de la Consiliul Judetean, situat in curtea spitalului de pneumoftiziologie „Leon Daniello", in vederea construirii mai multor obiective publice.

Nu intamplator patronul EuroTrend Grup, Razvan Tarmure, a fost partener de afaceri cu cumnatul presedintelui Consiliului Judetean Cluj. Grupul imobiliar are mari probleme judiciare, fiind acuzat de inselaciune dar si de faptul ca ar fi cumparat terenuri revendicate.

Articolul publicat la inceputul acestei saptamani, in care se descria modul in care mai multi cumparatori de apartamente au fost pagubiti, a atras furia investitorului imobiliar „EuroTrend Grup".

Reprezentantii societatii i-au contactat pe cei care au dat declaratii pentru ZIUA de Cluj despre calitatea proasta a lucrarilor la blocurile finantate de EuroTrend si i-au amenintat ca ii vor da in judecata. Problemele judiciare ale grupului imobiliar condus de omul de afaceri Razvan Tarmure se transeaza zilele acestea in instantele de judecata.

Conform unor surse judiciare, grupul imobiliar are doua procese referitoare la proprietatea terenurilor cumparate de societate pe strada Traian Mosoiu si Bistritei. Pentru aceste terenuri au fost, se pare, facute cereri de retrocedare. In ambele locatii "EuroTrend Grup" a finantat construirea de blocuri.

„Omul EuroTrend" trage teapa

Situatia terenului de pe strada Traian Mosoiu este mult mai complicata. Reprezentantii agentiei imobiliare "Hardany" au deschis un proces pe numele lui Olimpiu Baciu, angajatul societatilor "Eurocontact Serv" si "Compania GHT", ce fac parte din grupul de firme controlat de Razvan Tarmure.

La mijloc este o presupusa inselatorie, pusa la cale de Baciu, referitoare la achizitionarea terenului si imobilului de pe Traian Mosoiu nr. 41 In mai 2003, intre Baciu si agentia "Hardany" s-a semnat un contract de intermediere referitor la vizionarea mai multor imobile si terenuri pe care agentia dorea sa le vanda.

Intr-o declaratie data in fata politistilor Baciu recunoaste firul evenimentelor. Dupa ce Baciu a vazut terenul de pe strada Traian Mosoiu, total intamplator, la cateva luni, grupul imobiliar "EuroTrend" a daramat casa aflata pe teren si a investit in ridicarea unui bloc de locuinte.

Reprezentantii agentiei "Hardany" sustin ca au fost inselati de Baciu si ca, potrivit pretului de vanzare a terenului, au dreptul de a primi un comision de 4 000 de euro (2% din suma tranzactiei).

Tarmure se sapla pe maini

Aura Hulpoi, directorul agentiei "Hardany", a precizat ca a facut mai multe somatii grupului "EuroTrend" pentru ca acestia sa-i plateasca comisionul.

In cadrul unei intalniri avute cu patronul societatii, Razvan Tarmure, acesta le-a spus ca el personal si firma "Proiect EuroTrend" nu au nici o legatura cu firma "Eurocontact" si ca Olimpiu Baciu nu este angajatul sau, ci doar un simplu colaborator.

Dar, din documentele Registrului Comertului rezulta ca Tarmure detine 95 % din partile sociale ale firmei "Eurocontact Serv". Potrivit documentelor de vanzare-cumparare ale apartamentelor, pe care firma lui Tarmure le-a incheiat, vanzatorul este societatea "Eurocontact Serv".

La fel, pe pagina de internet a grupului imobiliar este mentionat si investitorul imobiliar, aceeasi firma "Eurocontact Serv". Reprezentantii "Hardany" sunt convinsi ca Baciu a vandut informatia grupului "EuroTrend", care a cumparat terenul de pe Traian Mosoiu direct de la proprietar, evitand sa platesca comisionul agentiei imobiliare.

„Astfel de practici, asa-numitele «tepe», sunt obisnuite pe piata imobiliara", sustin reprezentantii agentiei "Hardany". Interesant este ca, potrivit declaratiei lui Baciu, „omul" lui Tarmure, acesta a semnat contractul de intermediere in nume propriu, ca persoana fizica, nu in numele societatii imobiliare pe care o reprezenta.

Incercarea lui Baciu de a scapa astfel basma curata este cusuta cu ata alba, deoarece reprezentantii agentiei "Hardany" au probat legaturile directe intre acesta si grupul imobiliar "EuroTrend". Conform unor documente, Baciu a primit/cumparat un apartament in blocul de pe strada Constantin Brancusi, construit prin investitia "EuroTrend".

Apoi, Baciu a vandut apartamentul. Conducerea "EuroTrend" a refuzat sa comenteze aceste informatii la solicitarea ZIUA de Cluj.