Deputatul Cristian Boureanu, recent suspendat din PNL, pe o perioada de un an, a anuntat ca nu are de gand sa stea pe margine spasit, ci din contra, a iesit la atac, transmitand, in cadrul unei conferinte de presa sustinute ieri la Bucuresti, sfaturi moraliste colegilor de partid.

Ni se pare si normal sa reactioneze parlamentarul in cauza asa, caci, deh, din cate am aflat noi, domnia sa are nici mai mult, nici mai putin decat… un „staff" (dupa cum pretentios s-a exprimat una dintre apropiatele deputatului) format din sapte persoane! Sapte persoane (ne cerem scuze daca cifra este de fapt mai mare!), platite din banii contribuabililor astfel incat junul politician sa nu dea

cu bata in balta cand deschide gura in public sau face propuneri si amendamente in Parlament. Sapte persoane – una pentru intretinerea relatiilor cu mass-media, alta pe probleme de educatie, alta… plecata de trei zile la munte, la nu se stie exact ce reuniune.

Si, sa fim bine intelesi: nu este absolut nici o gluma, unul dintre oamenii din staff-ul deputatului se afla in cursul zilei de ieri in tren, mai exact se intorcea de la munte. De unde am aflat asta? Ei bine, chiar de la persoana in cauza, care a raspuns pe numarul de telefon dat de Parlament (deci platit tot din banul public) deputatului Cristian Boureanu.

„Sunt in tren, am fost la o reuniune. Nu cunosc programul de astazi al domnului deputat, vorbiti cu Raluca Dan, cea care se ocupa pentru domnul Cristian Boureanu de relatia cu mass-media.

Eu sunt consilierul dansului pe probleme juridice", ne-a comunicat vocea unei doamne sau domnisoare destul de iritata de insistenta noastra de a afla de ce nu putem sta de vorba, pe telefonul dat de Parlament lui Cristian Boreanu, chiar cu deputatul in cauza. „Telefonul este la mine, il folosesc momentan eu", a mai precizat vocea „suava", de parca nu era deja evident acest aspect.

Ca sa nu mai mentionam ca aceeasi voce „suava" „a uitat" sa se recomande, desi din conversatie aflase, inca din start, cu cine sta de vorba… Trecand peste paranormalul situatiei (totusi, 7 persoane care sa bibileasca pe banul public un parlamentar???), Raluca Dan, persoana despre care ni s-a spus ca se ocupa de relatia cu mass-media in contul deputatului Cristian Boureanu, a fost ceva mai

diplomata, luandu-si angajamentul sa transmita, in cel mai scurt timp, pe mail, transcrierea conferintei de presa pe care ieri a sustinut-o deputatul suspendat din PNL.

Aceeasi Raluca Dan a parut oarecum jenata de impolitetea colegei „de trei zile la munte", declarand senina: „Mda, dar stiti, numarul personal de telefon al domnului Boureanu este inchis acum, probabil ca dansul ori este intr-o discutie importanta, ori s-a dus sa doarma, ca era frant de oboseala… Dar ii transmit, cum dau de el, numarul dumneavoastra de telefon".

Multumim, dar ne-am convins! Si totusi, de punctat cateva aspecte din cadrul conferintei „naucitoare" de presa sustinute ieri de deputatul (cu 7 consilieri) Cristian Boureanu: „Din pacate, acum partidul nostru (n.r. PNL) se afla intr-o situatie mai putin fericita.

Sondajele arata ca oamenii se indeparteaza de noi, desi guvernarea urmeaza in linii mari punctele din programul de guvernare al Aliantei PNL-PD. Partidul scade (…) In aceste conditii este nevoie de o relansare, de o noua ofensiva politica la un an dupa preluarea puterii" – acesta este un fragment din scrisoarea pe care parlamentarul a dat-o citire in inceputul intalnirii cu mass-media.

Mai departe, Cristian Boureanu a declarat ca nu ii dezvaluie pe liderii liberali care au negociat cu PSD (afirmatii care de altfel i-au si atras suspendarea din PNL) si ca presa ar trebui sa il intrebe pe Calin Popescu Tariceanu, nu de alta, dar potrivit tanarului deputat, presedintele PNL stie despre ce este vorba: „Am avut inainte de Comitetul Executiv de joi seara o discutie privata in care

i-am spus cu amanunte despre momentul si locul intalnirilor, numele celor care au negociat la un moment dat cu PSD, sau o parte din aceste nume (…) niciodata cand a prezentat aceste amanunte nu am fost constrazis, sau premierul Calin Popescu Tariceanu nu a avut ceva de obiectat".

Pe langa toate acestea mai ramane de adaugat un singur lucru: desi Cristian Boureanu este cel care i-a „turnat" pe PSD-isti presei cu faimoasele stenograme, in cursul zilei de sambata, presedintele Tinerilor Social Democrati, Victor Ponta, a declarat ca este solidar cu deputatul Cristian Boureanu, suspendat din PNL pentru un an, si ca il asteapta pe acesta in PSD! Oare de ce? (Alexandra ANTON)