Reprezentanti din Primarie si Prefectura, Norut Stanisteanu si omonimul sau, primarul Lucian Iliescu au primit in dimineata zilei de luni 12 decembrie, in sala de festivitati din cadrul Primariei Giurgiu, pe reprezentantul spaniol al companiei de constructii ECOCCEL VALLS SRL, pentru a demara discutiile in vederea unui parteneriat care sa conduca la elaborarea unor proiecte de locuinte si a unui

Parc industrial in zona de sud a orasului, pe amplasamentul fostului Combinat chimic. De asemenea fiind vizate insula Mocanu si zona "Giurgiu 2", valorificarea Dunarii in partea ei de varsare, socotita a fi una de perspectiva, foarte rapid de valorificat.

La intrunire a mai fost prezent si Costinel Radu, consilier al unei agentii de investitii, avand si rol de mediator intre cele doua parti, care au ajuns la o intelegere privind finalizarea, cat si constructia unor locuinte prin ANL.

Dupa prezentarea unor proiecte de modernizare a orasului, partenerul spaniol, Magjed Terran s-a declarat interesat de construirea intr-o prima faza a locuintelor, dupa studiile de fezabilitate aferente.

Proiectul edilitar a fost amplu descris de primarul Lucian Iliescu, care cu ajutorul machetelor si pliantelor, a putut face o scurta incursiune prin zonele unde vor fi amplasate obiectivele enumerate, pentru ca, partenerul european sa se edifice cat mai bine in acest sens.

Sperantele edilului sef au fost incununate cu succes, lucrarile avand sa inceapa din primavara anului viitor. Portul nou, calea ferata, soseaua sunt facilitati care au atarnat greu in balanta avizului favorabil pentru partenerul spaniol in luarea deciziei de a fi una, favorabila, totodata de a vedea un lucru serios si bine organizat, cum avea sa aprecieze oaspetele giurgiuvean.

La final, delegatia spaniola a plecat impreuna cu o parte a oficialilor giurgiuveni pentru a lua pulsul zonelor vizate, ce vor suferi mult asteptatele schimbari.