Spatiile Sucursalei pentru Reprezentare si Protocol (SRP) Victoria, filiala clujeana a RA-APPS continua sa suscite interesul oamenilor de afaceri si sa scoata la iveala aptitudinile de intreprinzatori ale unora dintre cele mai reprezentative personalitati ale Clujului.

Seul Auto, societatea care a achizitionat anul trecut o mare parte a spatiului administrat de RA-APPS, face parte tot din Grupul Compexit, la care este actionar Marius Nicoara, alaturi de Razvan Rotta si Dan Palaghian. Marius Nicoara doreste achizitionarea spatiului in care isi desfasoara acum activitatea Compexit.

Nicoara si Grupul Compexit ar dori incheierea unui contract de participatiune cu SRP Victoria pentru utilizarea intregului spatiu al SRP Victoria de pe Dorobantilor 18-20 si pentru prestarea serviciilor de service auto, Liviu Miclaus, directorul SRP Victoria, nu a negat "colaborarea" cu grupul de firme al Compexit.

Dupa cum am aratat in editiile anterioare ale "Buna Ziua, ARDEAL", legislatia care reglementeaza activitatea Regiei Autonome "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat", Ordonanta nr. 19 din 24.01.2002 si Hotararea nr. 60 din 21.01.2005, permite vanzarea spatiilor proprietate privata a Statului Roman.

Cu incepere din anul 2003 si pana in prezent au fost instrainate o mare parte a spatiilor si terenurilor aflate in administrarea RA-APPS din judetul Cluj, insa unele dintre cele mai bine plasate locatii fac obiectul unor procese aflate pe rol in instanta, acestea fiind revendicate de catre mostenitorii fostilor proprietari.

In aceasta situatie se afla inclusiv spatiul in care isi desfasoara activitatea SRP Victoria, situat pe strada Napoca nr. 16, dar si alte cateva imobile de pe strada Pavlov, inchiriate la ora actuala UDMR sau Clubului Sportiv "Universitatea".

Printre spatiile vandute pana in prezent se numara fosta ferma pomicola din Huedin, exploatarea turba Calatele, pensiunea agroturistica Apahida, ferma ovine Budustau, precum si parti ale complexului agroindustrial Apahida. In Cluj-Napoca, cel mai mare interes a fost manifestat pentru spatiile de pe Calea Dorobantilor nr.

18-20, unde s-a aflat (daca nu si practic, cel putin teoretic) service-ul auto Victoria. Aceste spatii au fost "impartite" intre SC Siscast SRL, SC Seul Auto SRL, SC Frigopartner SRL, SC Levi Metal Plast Impex SRL, SC Eximprod Grup SA, SC Autounivers SRL si o persoana fizica, Manole Gheorghe.

La data de 03.06.2004, prin forma de vanzare negociere, SC Seul Auto a achizitionat cea mai mare parte din service-ul auto Victoria, si anume 1621 mp, in valoare de 291.000 euro. La ora actuala, conform Hotararii nr. 60/2005, SRP Victoria mai administreaza pe Calea Dorobantilor nr. 18-20 o suprafata de 283 mp a service-ului auto Victoria compusa din cladire garaj (partial) si cladire birouri (partial). Conform celor declarate de Liviu Miclaus, directorul SRP Victoria, spatiul de pe Dorobantilor nr. 18-20 administrat inca de Regie este exploatat de SC Compexit, firma la care este actionar si Marius Nicoara, presedintele Consilului Judetean Cluj.

Seul Auto, societatea care a achizitionat anul trecut o mare parte a spatiului administrat de RA-APPS la adresa mentionata mai sus, face parte tot din Grupul Compexit, la care este actionar Marius Nicoara, alaturi de Razvan Rotta si Dan Palaghian.

Grupul Compexit cuprinde patru firme& Compexit Trading (dealer Skoda), Topcar (dealer Seat), Proton Auto (distribuitor autorizat Bosch) si Seul Auto (dealer Daewoo).

Desi domeniul de activitate al Seul Auto cuprinde accesorii si piese de schimb pentru autoturisme (comert) si service auto, potrivit informatiilor noastre, deocamdata aici se desfasoara doar activitati de dezmembrari auto. Se pare ca Marius Nicoara doreste si achizitionarea spatiului in care isi desfasoara acum activitatea Compexit.

Desi printre obiectele de activitate ale SRP Victoria se numara si intretinerea si repararea autovehiculelor (service auto), aceasta nu este exercitata de sucursala clujeana a RA-APPS.

Din acest motiv, Marius Nicoara si Grupul Compexit ar dori incheierea unui contract de participatiune cu SRP Victoria pentru utilizarea intregului spatiu al SRP Victoria de pe Dorobantilor 18-20 si pentru prestarea serviciilor de service auto.

Liviu Miclaus, directorul SRP Victoria, nu a negat "colaborarea" cu grupul de firme al Compexit& "Intr-adevar, respectivul spatiu era prevazut pentru service auto, dar din cate stiu eu, de fapt de cand sunt eu director, n-a functionat. Este amenajat oarecum corespunzator pentru service auto, exista si o rampa subterana.

Acum spatiul este folosit ca si depozit de firma Compexit, cu care avem contract de asociere." Contactat telefonic, Marius Nicoara nu a putut sa ne ofere detalii legate de activitatea firmelor la care este asociat pe motiv ca este prea ocupat cu munca pentru binele judetului& " Spatiul este cumparat de mai bine de 3 ani, de pe vremea PSD-ului.

Nu sunt informat la zi cu situatia societatilor la care sunt actionar. Sunt foarte ocupat cu activitatea pe care o desfasor in calitate de presedinte al Consilului Judetean Cluj. Nu mai detin nici o functie, nici macar cea de administrator, nici la adunarea generala a bancii nu am fost".

Se pare ca intr-adevar Marius Nicoara este dezinformat deoarece, conform documentelor primite de la SRP Victoria, Seul Auto a cumparat 1621 mp din spatiile administrate de RA-APPS pe Calea Dorobantilor nr. 18-20 doar anul trecut, la 03.06.