Dupa ce unul dintre ofiterii valceni de la Politia Rutiera a fost prins luand mita pentru a rezolva favorabil un dosar penal Politia Rutiera din Valcea a fost zguduita de schimbari in forta. Aproximativ 60% dintre angajati au fost schimbati din functiile pe care le detineau.

Printre ofiterii si subofiterii care nu vor mai lucra la circulatie se numara Liviu Mirescu, Constantin Dosan, Tudor Bobocea, Nicolae Avrinte, Petru Albu, Cristian Rusu, Mihai Manoiu, Ion Neagoe, Mircea Munteanu, Dorian Chebaru.

Politistiloro nu li s-au dat prea multe explicatii atunci cand li s-a anuntat apropiata mutare, doar ca aveau prea mare vechime la circulatie. „Reorganizarea" Serviciului Politiei Rutiere s-a tradus in acest caz prin mutarea a numerosi ofiteri si subofiteri in alte structuri ale institutiei.

Noua subofiteri si doi ofiteri au fost astfel mutati la Politia de Ordine Publica, locul acestora fiind luat in principal de alti politisti, mai tineri sau care au absolvit recent academia. Sunt si cinci femei care vor fi prezente in strada.

Mutarile care au fost anuntate si puse in practica brusc de conducerea Politiei Valcea i-a luat prin surprindere pe cei vizati. Unii dintre ei, care lucrau de 10-15 ani la politie s-au aratat chiar dispusi sa-si depuna demisiile. Se anunta, insa ca lista cu schimbari va fi in curand marita.

Prin aceasta masura conducerea Politiei Valcea a dorit sa realizeze in principal o improspatare a oamenilor care sunt vazuti in strada si, implicit pentru descurajarea celor care erau tentati sa primeasca bani.

Fostul sef al Politiei Rutiere Valcea, comisarul Florian Marin, care este in prezent adjunctul inspectorului sef a spus ca nu are ce sa le reproseze politistilor care au fost schimbati, dar ca se incearca pur si simplu schimbarea imaginii si rotirea cadrelor.

"Nu am ce sa le reprosez politistilor care au fost mutati. Pur si simplu era nevoie de o reforma institutionala, pentru a spori eficacitatea activitatii. Nu voi admite nici o abatere de la normele profesionale si se vor mai face schimbari in cazul in care situatia o va cere.

Este un proces de revigorare a sistemului de siguranta publica. Nu este vorba de o retrogradare. Activitatea va fi afectata, pentru ca la circulatie nu mai sunt profesionisti cu experienta vasta. Este prima schimbare de anvergura din ultimii 15 ani, la Valcea.

Politistii trebuie sa inteleaga ca locul lor este in strada, langa oameni, nu in birou", - a spus comisarul Florian Marin.

Pentru politistii care au ramas la Circulatie munca este din ce in ce mai dificila insa deoarece vor avea de acum inainte colegi fara prea multa experienta in circulatie, iar numarul angajatilor oricum este mult mai mic decat acum cativa ani.

Comisarul-sef Adrian Cazan, seful Politiei Valcea a spus ca lista cu cei care vor mai fi schimbati nu este inca finalizata, asa ca si altii se mai pot astepta la surprize.