Toate automobilele Consiliului Judetului si toate masinile consilierilor judeteni, folosite in interes de serviciu, sunt aprovizionate cu combustibil numai de la benzinarile „Rompetrol". Conducerea Consiliului Judetului Galati a incheiat anul precedent un contract-record cu firma „Rompetrol" pentru un an de zile.

Intelegerea este de 1,55 miliarde de lei vechi si este valabila pana in luna octombrie a acestui an.

Coincidenta sau nu, presedintele Consiliului Judetului, Eugen Durbaca (cel care a decis selectarea firmei Rompetrol pentru aprovizionarea cu combustibil a Consiliului Judetului) detine nu mai putin de patru benzinarii in Galati, toate sub franciza „Rompetrol".

Eugen Durbaca detine, prin intermediul firmei „Delta Rom" (la care este actionar), patru benzinarii Rompetrol situate pe strada Brailei (la iesirea din Galati, spre Tecuci), pe strada Basarabiei, pe bulevardul George Cosbuc (in apropierea restaurantului Moldova) si la Hanu Conachi.

Desi o parte dintre consilierii judeteni afirma ca nimeni nu a fost obligat sa cumpere benzina sau motorina de la o anumita firma din Galati, in ultimele luni o parte dintre masinile ce apartin Consiliului Judetului sau a unor consilieri din PSD si PC au fost vazute stationand la benzinariile Rompetrol, conduse de Durbaca.

Presedintele Consiliului Judetului detine la cele patru benzinarii Delta Rom actiuni in valoare de peste 1,2 miliarde de lei vechi, mult mai mult decat la celelalte firme „de familie" pe care el sau sotia lui le conduc (Delta Com 93, Derec, Delconi sau Profimet).