Conducerea PNL Botosani si-a aparat vineri directorii de institutii deconcentrate ale statului criticati de prefectul Cristian Roman (propulsat in aceasta functie de PNL) si amenintati cu schimbarea din functii in aceasta sapatamina.

Mihai Tabuleac, senator liberal si presedintele organizatiei judetene PNL Botosani, a afirmat ca sapatamina viitoare va avea loc o intilnire a Consiliului Judetean de Coordonare al Aliantei PNL-PD Botosani si pe aceasta tema.

"Vom avea vineri o intilnire cu toti directorii de institutii de la PNL si de la PD, le vom cere sa respecte programul de guvernare al Aliantei si le vom cere sa coopereze intre ei deoarece aici am ajuns la concluzia ca exista deficiente", a declarat Mihai Tabuleac.

El a adaugat ca este bine sa fie criticati directorii dar ei trebuie si sprijiniti inclusiv de prefectul Cristian Roman si ca a trecut prea putina vreme de la instalarea lor in functie, doar citeva luni pentru a face asemenea aprecieri si schimbari.

"Este cam ciudata ideea asta ca trebuie sa-i schimbam abia dupa citeva luni", a conchis presedintele PNL Botosani, Mihai Tabuleac.

In apararea celoir vizati de recentele afirmatii ale prefectului de Botosani s-a pronuntat tot vineri si un alt lider al liberalilor botosani si deputatul dr. Liviu Campanu.

Deputatul a avut cuvinte de apreciere la adresa sefi DSP Botosani, a medicului Rodica Bontas, intrata si ea in colimatorul prefectului devenit inalt functionar public doar de citeva zile si fara aparteneta politica.

"Activitatea DSP se inscrie in pasii guvernarii Aliantei si ea nu putea sa faca reforma inaintea modificarilor legislative iar cind acestea au paraut dumneaei le-a pus in practica, a eficientizt unele activitati, sum sunt Centrele de Permanenta, de la sapte au ramas doar patru si a stiut sa imbine activitatea managferiala cu cea de practician", a declarat deputatul Liviu Campan.

Catalin Mugurel Flutur, primarul liberal al municipiului resedinta de judet a afirmat la sindul sau in aceeasi privinta ca orice critica este binevenita, poate ii ajuta pe unii sa-si imbuntateasca stilul de munca dar nu neaparat trebuie schimbati din functii.

El a reiterat afirmatiile ca directorii trebuie sprijiniti sa-si formeze echipe de conducere si la esaloanele doi si trei deoarece un director cu subalterni de la alte partide, spre exemplu PSD, nu poate face performanta si aplica programul de guvernare si nu schimbati din posturi.

In aceasta sapatamina la doar citeva zile de la depunerea juramintului la Bucuresti ca inalt functiona publica si la altele doar de la renuntarea la apartenenta politica, prefectul propulsat de PNL in aceasta functie, Cristian Roman, a dat publicitatii un raport de activitate al instiututiilor deconcentrate ale stautului iar la patru dintre ele s-a declarat public nemultumit de activitatea sefilor.

Institutiile vizate de raport sunt DSP, DDR, OJCPI si DSV conduse de oamenii PNL si PD. Prefectul a avut insa cuvinte de apreciere la adresa unui sef de institutie propulsat de catre fosta guvernare PSD, in urma cu patru ani, si anumne Dana Pietraru, ramasa sefa la Directai pentru Culte si Cultura Botosani.

In urma cu o sapatamina la depunerea juramintului de catre cei doi subprefecti de Botosani liderii Aliantei PNL-PD Botosani, Mihai Tabuleac si Radu Dragus, senator PNL respectiv deputat PD, i-au sugerat prefectului fost liberal sa nu uite de partidul si Alianta care l-au ajutat sa ocupe functia de prefect al judetului Botosani.