Subliniind ca Biroul Permanent Judetean al Partidului Democrat nu a fost ales „pentru a-si aduce aminte din trei in trei luni de indatoriri", deputatul Stelian Dutu, presedintele Organizatiei Judetene a PD Constanta, a atras atentia ca va chema la raport toti membrii PD care detin functii de conducere.

Si in special pe Mircea Banias si Vicentiu Petrescu, directori in cadrul CN Administratia Porturilor Maritime si Paloma Petrescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii, dat fiind ca cele „doua familii, dupa ce au primit onoruri de la partid, au uitat de responsabilitati si nici nu mai stiu unde este sediul partidului".

Nici consilierii locali sau judeteni nu au scapat, acestia fiind somati sa-si dea demisia din orice functie de conducere ar detine in cadrul Consiliului, mai ales daca exista o majoritate PSD. „In caz contrar, sunt pesedisti sub acoperire si vor fi exclusi din partid", a aratat Stelian Dutu.

Acesta a dat de inteles ca o situatie suspicioasa este si la Consiliul Municipal Constanta, unde un membru PD, adica Danut Moisoiu, este presedintele a doua comisii si „trateaza direct cu primarul in interese personale".

Deputatul Stelian Dutu a subliniat in cadrul conferintei de presa ca intentioneaza sa analizeze foarte atent activitatea membrilor PD, in special daca acestia ocupa functii de conducere la nivelul deconcentratelor, daca sunt primari sau chiar secretari de stat. In acest scop, el a afirmat ca toti membrii va trebui sa se prezinte la raport, in fata Biroului Permanent Judetean.

Mai ales, dupa cum a subliniat Stelian Dutu, de vreme ce sunt membri care au uitat si unde este sediul partidului. „Altii veneau la sediu din cand in cand, dar se laudau ca sunt vicepresedinti. De altfel, s-a si vazut activitatea lor cand a fost vorba de alegeri. Exista si reprezentanti ai partidului care nu prea stiu unde e sediul partidului la Constanta.

De exemplu, doua familii care au avut numai onoruri de la PD, Banias si Petrescu, dar partidul nu stie cum e reprezentat. Sotia lui Banias a ajuns in Inspectoratul Scolar fortand nota, in numele PD-ului, dar fara ca partidul sa stie. Se va face o analiza a activitatii acestora, chiar si a Palomei Petrescu, si se va merge pana la retragerea sprijinului", a declarat Stelian Dutu.

Banias, surprins de declaratiile lui Dutu

Pe de alta parte, cei vizati de Dutu in conferinta de presa s-au aratat foarte surprinsi de declaratiile acestuia, aratand ca nu s-au indepartat niciodata de la Programul de Guvernare al Aliantei si, in ciuda celor sustinute de presedintele PD, au fost prezenti si la activitatile partidului. „N-am obtinut nici un fel de onor din partea partidului.

Si am fost la ambele sedii ale partidului, si la Municipal, si la Judetean. Sunt prezent frecvent la PD, poate mai mult la Organizatia Municipala, pentru ca acolo este adeziunea mea, asta desi nu detin nici o functie de conducere.

Cat despre activitatea noastra, a mea si a lui Vicentiu Petrescu de la CN Administratia Porturilor Maritime Constanta, ea a fost destul de transparenta si bine oglindita prin presa locala. Si rezultatele bune pe care le-am avut sunt evidente.

Nu mi s-a mai intamplat sa fiu invitat si sa nu merg la sediu, de aceea sunt surprins de ceea ce s-a spus si cum am ajuns sa fie subiectul conferintei de presa a domnului Dutu", a declarat Mircea Banias. Cat despre acuzatiile privind ascensiunea sotiei sale, Mircea Banias a subliniat ca a fost prezentata intr-o maniera gresita.

„Sotia mea este profesor titular de limba engleza la Liceul Teoretic G. Calinescu de ani de zile si doar a fost detasata temporar la Inspectorat. Nu este adevarat ce a afirmat domnul Dutu, nu inteleg de unde si pana unde", a afirmat Mircea Banias.

Danut Moisoiu, suspectat a fi „pesedist sub acoperire"

Aceeasi pozitie a fost adoptata si de secretarul de stat Paloma Petrescu. „Prin prestatia mea reprezint foarte bine interesele PD si ale Aliantei si nu ale unui grup politic. Sunt constienta ca PD si-a ales niste domenii dificile si raportul pe care il voi face va fi unul consistent.

La sediul din Constanta al PD vin mai rar, pentru ca nu vin acasa la fiecare sfarsit de saptamana, dar mi s-a si intamplat sa gasesc usa inchisa. In calitatea pe care o are, de presedinte PD, Stelian Dutu are dreptul sa spuna ce vrea. Sper insa ca este doar o insinuare sau o afirmatie facuta din greseala", a afirmat Paloma Petrescu.

Cealalta jumatate a familiei Petrescu, Vicentiu Petrescu, director in cadrul CN Administratia Porturilor Maritime Constanta, a afirmat insa ca, din cate stia el, „aveam o comunicare buna cu Stelian Dutu si Organizatia Judeteana. Da, e adevarat ca eu si sora mea suntem o familie, dar facem parte din familia mai largita a PD".

Cat despre acuzele ca ar fi uitat pe unde este sediul PD, Vicentiu Petrescu a reamintit faptul ca a fost unul dintre cei care au candidat pentru o functie in BPJ. „Nu toti au o functie de conducere, dar asta nu inseamna ca nu stiu unde este sediul partidului sau ca nu am mai fost pe acolo. Alegerile au fost nu de mult", a subliniat Vicentiu Petrescu.

In alta ordine de idei, deputatul Stelian Dutu a aratat ca in ultima sedinta de BPJ s-a luat decizia „obligativitatii membrilor PD, care sunt consilieri locali sau judeteni sa-si dea demisia din functiile de conducere din cadrul consiliului, daca acestea sunt majoritare PSD si mai ales cu un primar PSD". „Noi nu facem politica PSD, facem parte din opozitie.

Iar cei care vor refuza, vor fi exclusi din partid. Nu mi se pare normal ce se intampla in Consiliul Local Constanta ca intr-un consiliu majoritar PSD, un membru PD sa fie presedintele a doua comisii si sa trateze direct cu primarul interese personale", a afirmat Stelian Dutu, adaugand ca exista posibilitatea ca acestia sa fie „pesedisti sub acoperire".

Cel in cauza, consilierul Danut Moisoiu, a tinut sa precizeze: „Vom analiza decizia in Biroul Municipal Constanta si vom lua o hotarare. Am fost propus de Biroul Municipal al PD pentru sefia celor doua comisii si pana nu vad hotararea, nu pot sa ma pronunt. Am fost intotdeauna un antipesedist pe fata, nu sub acoperire.

Dutu poate sa spuna orice, dar nu eu am relatii cu PSD, el are, si inca la varf. Daca prin detinerea functiilor incalc regulamentul, bine, dar din cate stiu eu, nu e stipulat nimic de acest gen. Nu stiu ce gandeste si cum gandeste Stelian Dutu", a afirmat Danut Moisoiu.

Pe de alta parte, din toata aceasta poveste democrata, mai exact acest nou subiect de tensiuni, interesant de aflat ar fi de cate ori a vizitat Stelian Dutu sediul Organizatiei Municipale a PD Constanta…