In cadrul programului de modernizare Filiala Electrica Transilvania Sud va implementa un nou sistem de facturare. In perioada 1-5 februarie toate casieriile vor fi inchise. Incepand cu 6 februarie, noul sistem de gestiune al clientilor va fi operabil. Clientii Electrica vor putea achita facturile si la oficiile postale.

Electrica Transilvania Sud modernizeaza sistemul de gestiune comerciala pentru clientii sai. Astfel, in contextul unui amplu program de modernizare, Filiala Electrica Transilvania Sud implementeaza un nou sistem de citire, facturare si incasare a energiei electrice.

Potrivit conducerii muresene a companiei, sistemul va aduce o imbunatatire substantiala a calitatii serviciilor oferite clientilor societatii Electrica, in primul rand prin modernizarea si diversificarea activitatii de citire-facturare si incasare a consumurilor de energie electrica, dar si prin crearea unor baze de date pe care sucursalele Electrica le vor avea la dispozitie pentru a raspunde mult mai eficient si operativ solicitarilor.

Sistem imbunatatit

Noul sistem consta in facturarea si incasarea lunara a energiei electrice, in baza unui consum estimat de client la incheierea contractului. In cazul in care, clientul a platit mai mult decat a consumat, Electrica fie ii va restitui contravaloarea diferentei, fie va diminua valoarea facturii urmatoare.

Printre modalitatile de plata s-a introdus plata la oricare dintre oficiile postale, iar in viitor clientii vor putea opta pentru plata prin internet, cu card prin POS si in numerar prin Easy Payments.

Cel mai important avantaj al noului sistem prezentat de Electrica il reprezinta diversificarea modalitatilor de plata a facturii, clientul alegand varianta de plata cea mai avantajoasa indiferent de adresa locului de consum. In plus, noile facturi de energie vor avea o forma mai explicita.

Program special

Pentru implementarea acestui sistem, in perioada 21-31 ianuarie 2006, la oficiile comerciale-clienti casnici, ale Electrica din judetul Mures se vor efectua doar operatiuni de incasare a facturilor la energie electrica.

Intre 1 si 5 februarie toate casieriile Electrica din judetul Mures vor fi inchise, iar incepand din 6 februarie 2006, oficiile comerciale, inclusiv casieriiile Electrica vor intra in program normal de lucuru si se vor relua toate operatiunile. "Solicitarile vor putea fi rezolvate mai usor la orice serviciu comercial.

Suntem in negocieri cu o firma care va instala automate de citire pentru codurile de bare de pe facturi in perspectiva acestui an. Noul sistem aduce cresterea calitatii serviciului prestat si reducerea costurilor de furnizare", a declarat directorul filialei muresene a Electrica, Ovidiu Georgescu.