Desi in cursul saptamanii trecute, conform declaratiilor secretarului de stat din Ministerul Transporturilor Alexandros Galiatatos, ar fi trebuit sa se hotarasca soarta postului tv MTC, acelasi secretar de stat, desemnat sa rezolve problema in cauza, ne-a informat ca au intervenit alte probleme la usa ministerului condus de dezastruosul Gheorhe Dobre si nu a mai avut nimeni timp de MTC.

Cu toate acestea, el sustine ca s-ar fi gasit o solutie si pentru angajatii postului in cauza. Pe de alta parte, Alina Bargaoanu – Vasiliu, director MTC TV, a declarat ca a avut loc sedinta mult promisa, dar fara rezultat, urmand sa aiba loc o alta tentativa de rezolvare a problemei in cursul acestei saptamani.

Nu cu mult timp in urma, Alexandros Galiatatos, secretar de stat in cadrul Ministerului Transportului, responsabilizat de catre ministrul de resort sa rezolve problema postului constantean MTC TV, declara cotidianului nostru ca in cursul saptamanii trecute urma sa aiba o sedinta in care se vor lua in discutie posibilitatile de solutionare a problemei MTC.

Tot atunci el sustinea ca exista nu una, ci mai multe solutii, printre care si vanzarea unui pachet de actiuni, astfel incat ministerul sa pastreze in continuare controlul, catre un investitor privat. Galiatatos s-a aratat la acea data convins ca problema e ca si rezolvata. Intre timp, lucrurile s-au schimbat.

Astfel, in cursul zilei de ieri, 25 ianuarie a.c., secretarul de stat s-a aratat preocupat de alte lucruri si a uitat de constantenii din MTC. „Sedinta care trebuia sa aiba loc saptamana trecuta nu s-a mai tinut. Au intervenit alte probleme si persoanele ce trebuia sa participe la sedinta nu s-au mai putut prezenta.

Dar in perioada urmatoare se va rezolva si aceasta problema", a declarat Alexandros Galiatatos, pentru „Replica". Tot el a sustinut insa ca „avem o solutie sigura, care va fi adoptata si pusa in practica".

Intrebat care anume este solutia, raspunsul a fost cat se poate de dubios: „Nu stiu ce solutie s-a gasit, dar am fost informat ca s-a gasit o solutie pentru redeschiderea postului. Eu am fost plecat cateva zile si de aceea nu stiu despre ce e vorba", a precizat Galiatatos.

Galiatatos habar nu are cu ce se mananca MTC TV

Curios este faptul ca persoana delegata sa rezolve aceasta problema nu are habar despre solutia gasita, cat si faptul ca nu cunoaste ca postul MTC TV nu poate sa se redeschida, deoarece nu a fost inchis nici o data. Pe de alta parte, declaratiile directorului televiziunii sunt cum mult diferite de cele ale secretarului de stat.

„Am fost saptamana trecuta la Bucuresti si am fost informata ca in urma sedintei nu s-a gasit absolut nici o solutie, ba mai mult a fost exclusa si posibilitatea vanzarii unui pachet de actiuni catre un investitor privat. Ne-au promis ca in aceasta saptamana se vor relua discutiile", ne-a informat Alina Bargaoanu – Vasiliu.

De altfel, unii dintre angajatii postului sustin ca directorul MTC ar fi trimis presedintelui Traian Basescu o scrisoare deschisa pentru a interveni in solutionarea acestei probleme, fapt negat de catre ea.

Si daca intr-adevar nu a facut acest gest, poate ar fi timpul! Din cate se vad treburile, ministerul lui Gheorghe Dobre nici nu vrea sa renunte la o societate pe care nu o poate intretine si nici nu doreste reabilitarea ei. Si cum bine a primit titulatura de societate „strategica", cu siguranta ca MTC-ul va renaste la urmatoarele alegeri.