In timp ce liberalii se tem ca fuziunea cu PD va distruge identitatea partidului, presedintele Partidului Democrat, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, gaseste noi argumente in favoarea fuziunii. El a spus ca unificarea celor doua formatiuni politice va crea cel mai mare partid din Romania.

Liderul democrat a organizat o conferinta de presa la Cluj-Napoca, in care a declarat ca membrii conducerii PD sunt de parere ca a trecut timpul vorbelor si a venit timpul faptelor in privinta fuziunii, pentru ca altfel exista riscul ca electoratul Aliantei "D.A." sa fie dezamagit de taraganarea unificarii celor doua formatiuni.

Boc pledeaza pentru realizarea unificarii cat mai rapida, pentru ca ea ar trebui sa se realizeze pe un fond de succes si nu pe cel al unei infrangeri.

Totodata, presedintele PD a adaugat ca de la bun inceput proiectul politic al Aliantei ar fi avut drept finalitate unificarea celor doua partide. Numai ca politicianul care a lansat pentru prima data ipoteza unificarii celor doua formatiuni a fost ex-presedintele PNL, Valeriu Stoica. Ideea sa a fost vehement criticata de liderii democrati si liberali inainte de alegerile din anul 2004.

De asemenea, Boc a explicat de ce a propus ca viitoarea formatiune politica sa se numeasca Partidul Dreptate si Adevar, si anume pentru ca nimeni sa nu poata inregistra un nou PNL sau un nou PD.

Aceste explicatii vin la o zi dupa ce presedintele filialei din Bistrita-Nasaud a liberalilor, Sabin Iliesi, declara ca se teme ca in urma fuziunii nu va rezulta un partid, ci trei. Emil Boc a mai afirmat ca a propus ca fuziunea sa se realizeze in asa fel incat functiile de conducere din noul partid sa fie impartite in mod egal intre reprezentantii PD si cei ai PNL.

Mai mult, liderul democrat nu a uitat sa readuca in discutie faptul ca liberalii au profitat de sondajele care le erau favorabile in toamna lui 2004, cand au fost intocmite listele electorale si care au stabilit ca pentru fiecare loc oferit unui reprezentant al PD, liberalii sa primeasca 1,3 locuri.

Primarul din Cluj-Napoca a reluat si ideea potrivit careia noua formatiune ar trebui sa faca parte din Partidul Popular European. El a afirmat ca in acesta exista mai multe grupari cu ideologie liberala si a dat exemplul partidelor FIDESZ din Ungaria sau Forza Italia al premierului Silvio Berlusconi.