Partidul Social-Democrat se afla la un pas de colaps, iar acest lucru reiese cel mai bine nu atat din prezentele mediatice, cat din atitudinea membrilor de rand ai partidului. Cine are curiozitatea de a intra pe forumul de discutii al site-ului oficial al PSD va fi socat de extremismul celor care posteaza.

Comunisti care militeaza pentru reinfiintarea Gostat-ului, plafonarea salariilor pentru toti romanii, la maxim 300 de euro, inlaturarea lui Mircea Geoana de la conducerea partidului si revenirea in forta a lui Ion Iliescu, dar si pentru excluderea lui Miron Mitrea, Viorel Hrebenciuc si toti baronii locali.

Simplii membri de partid il considera pe Geoana „gagauta", „pampalau", „martafoi", „taraie-brau" si „corupt" si ii cer sa „se dea la o parte de pe scaunul pe care l-a uzurpat".

Administratorul site-ului, membru al Biroului de Presa PSD si platit de acest partid, lanseaza din cand in cand sondaje pentru pesedistii de rand, iar tema si rezultatele acestora sunt efectiv halucinante. Incredibil, dar un sondaj care trebuia sa scoata in evidenta neputinta actualei guvernari a avut efectul invers.

Astfel, la intrebarea „Traiti mai bine dupa un an de guvernare portocalie?", 65% dintre repondenti au spus ca da. Un alt sondaj lansat de oficialul PSD te face sa realizezi ca acest partid isi merita soarta: 58% dintre membrii de partid cred ca – atentie! – autodizolvarea PSD-ului este singura solutie de a scapa „de liderii acuzati de coruptie".

Concluzia unui membru de rand, profund dezamagit de ce se petrece in partidul sau, spune totul: „Nu-mi ascultati sfatul cu auto-dizolvarea… treaba voastra! Va spun doar ca daca dezvaluirile privind averile verilor, matusilor, cuscrilor si altor rubedenii ale greilor din PSD vor continua, asta va trimite partidul nu la cosul de gunoi al istoriei, nu, il va trimite direct la WC-ul istoriei!".