Scenariul formatiunii prezidentiale create in jurul Partidului Democrat prinde contur pe zi ce trece. Conducerea democrata a dat unda verde la racolat de alesi PSD, PRM, independenti, cam de orice natura, care sa sporeasca forta noului si marelui partid ce urmeaza sa il sustina pe Traian Basescu la viitoarele alegeri.

PD face insa cea mai mare gafa politica, repetand greseala facuta de PSD dupa 2000, aceea de a "fura" de la celelalte partide primari, consilieri, parlamentari.

Democratii nu tin cont de faptul ca anumite probleme cu care se confrunta PSD in prezent au drept cauza exact aceasta greseala& umflarea partidului in mod artificial, ca un balon urias, cu oameni de proasta calitate, caci cei care aleg sa-si paraseasca partidul pentru a se duce spre putere nu pot fi de calitate

buna. In acelasi timp, se pare ca unul dintre planurile la care croseteaza democratii se refera la eliminarea PNL din arcul guvernamental si formarea unui guvern minoritar, sustinut din Parlament de PRM.

Premierul eventualului viitor guvern nu ar putea sa fie altul decat Theodor Stolojan, pastrat la Cotroceni pana la eliberarea postului de prim-ministru. De asemenea, nici ideea alegerilor anticipate nu a fost abandonata.

Calin Popescu-Tariceanu a somat zilele trecute PD sa isi asume responsabilitatea guvernarii. El a spus ca unii liberali considera ca PD se comporta ca si cum "ar fi in opozitie la guvernare".

"Colegii mei insista pe un lucru, vor ca si PD sa-si asume in mod egal responsabilitatile de guvernare, pentru ca unii dintre colegii mei imi spun mereu& noi avem impresia ca parca PD n-ar fi la guvernare. Unii spun chiar mai mult, respectiv ca parca PD ar fi in opozitie la guvernare. Acest lucru trebuie lamurit.

Nu putem sa fim si la guvernare si in opozitie, nu putem sa concuram unii cu altii in interiorul Aliantei D.A.", a declarat liderul liberal.

Dupa ce cu cateva saptamani in urma reprezentantii PD si cei ai PNL au asigurat ca nu se vor mai ataca in public si ca isi vor spala rufele in D.A., Tariceanu recunoaste din nou existenta unor grave disfunctionalitati la nivelul Aliantei, pe care el le catalogheaza academic drept "frecusuri".

"Din pacate, in ultima perioada, au in-ceput mici frecusuri, o mica competitie intre reprezentantii Aliantei D.A.", spune liderul PNL.

PD iese la atac cu listele Elenei Udrea

Dupa subiectul fuziunii, care a reincins flacara nabadaioasei relatii dintre PNL si PD, elementul care a intins nervii la maximum in ultima perioada cel putin liberalilor a fost Elena Udrea.

PNL-istii – si asa suparati pentru necazurile juridice ale lui Dinu Patriciu si Radu Rusanu – au catalogat drept cea mai mare sfidare si jignire inscrierea blondei Udrea in PD.

Si nu numai ca s-a inscris in PD, dar, la numai cateva zile de la acest eveniment, fosta sefa de cancelarie prezidentiala a iesit public cu declaratii la adresa lui Tariceanu, Patriciu si PNL.

Udrea a tinut primele pagini ale ziarelor cu declaratii referitoare la modul in care o serie de nume grele ale PNL sunt platite pentru a-i apara onoarea lui Patriciu, la faptul ca dosarele grele aflate acum la DNA vor ajunge sigur in instanta, ca PD va fuziona cu un PNL curatat de uscaturi, precum si la faptul ca e foarte posibil ca

in viitorul apropiat sa avem totusi alegeri anticipate. "Una dintre explicatiile pentru care vocile care il apara pe domnul Dinu Patriciu sunt atat de prezente, atat de vehemente si ataca permanent ori Parchetul, ori presedintele, ori PD, ar fi faptul ca spre exemplu multi dintre ei sunt probabil finantati de catre domnul Patriciu.

Eu am aici una din modalitatile prin care se creeaza un parteneriat intre domnul Patriciu si domnul Crin Antonescu, Dan Radu Rusanu, domnul Calin Popescu-Tariceanu, doamna Norica Nicolai, pe care si pe dansa o tot vedem acuzand permanent pe presedintele Traian Basescu la televizor, domnul Bogdan Olteanu, domnul Ludovic Orban", a dezvaluit

Udrea. Ea a prezentat un statut al Fundatiei Institutul pentru Libera Initiativa, in care persoanele amintite mai sus sunt membri fondatori si, potrivit lui Udrea, sunt platiti din banii lui Dinu Patriciu.

"Curiozitatea mea este – sigur ca raspunsul nu pot sa-l dau eu – daca institutiile statului ar verifica exact cum se finanteaza acest institut s-ar putea sa descoperim ca din banii domnului Dinu Patriciu se finanteaza. Am mai intalnit situatia cand prin aceste fundatii sunt platiti niste oameni.

Eu va spun ca exista aceasta fundatie, ca acesti oameni pe care-i vedem foarte vocali si aparatori ai domnului Dinu Patriciu chiar si atunci cand cred eu ca ar trebui sa lasam sa vorbeasca legea si dupa aia sa ne dam noi cu parerea, deci toate aceste persoane sunt membri fondatori in

aceasta fundatie. Banuiala mea sau curiozitatea mea este ca s-ar putea ca in felul acesta, prin aceasta fundatie, domnul Dinu Patriciu sa-si asigure prietenia politica a acestor parteneri", a adaugat fostul consilier prezidential.

Basescu si Geoana, cei mai buni pentru Udrea

In cadrul emisiunii TV la care a facut aceste comentarii, Elena Udrea a fost rugata sa caracterizeze pe scurt cateva persoane politice. Geoana si Basescu au fost singurii beneficiari ai unei caracterizari pozitiveS

Mircea Geoana – Posibil viitor presedinte al PSD in mod real. Calin Popescu-Tariceanu – Posibil fost prim-ministru al Romaniei. Dinu Patriciu – Mai bine ramanea om de afaceri decat sa incerce sa faca jocuri de putere. Traian Basescu – Cel mai bun produs al politicii romanesti in acest moment. Elena Udrea – Un om politic la inceput de drum cu multe sperante.