Ceea ce noi preconizaseram inca din editia de sambata s-a produs: directorul adjunct de la DGFP Mures, Sorin Lazar, a fost suspendat din functie. Ordinul a fost dat de presedintele ANAF, Sebastian Bodu, ca urmare a trimiterii lui Lazar in judecata pentru acte de coruptie.

Astfel se pune capat unui sir de speculatii lansate pe piata dupa trimiterea de catre procurori a dosarului catre Tribunalul Mures potrivit carora Sorin Lazar ar fi continuat sa semneze anumite documente desi i se pusese in vedere ca va fi suspendat.

Asta pentru ca, desi a fost trimis in judecata pe 24 februarie, Lazar este suspendat efectiv abia din 27 februarie. Intre timp, potrivit anumitor surse, directorul adjunct de la DGFP Mures, ar fi intrat in concediu medical, suspendandu-si astfel el insusi relatiile de munca la Finante.

In ceea ce ii priveste pe ceilalti colegi ai lui Lazar, printre care si pesedistul Lucian Savu, fost director general la DGFP Mures in timpul guvernarii PSD, procurorii DNA nu au mai facut nici o precizare lasand impresia ca in privinta lor cercetarile continua.

Va reamintim ca potrivit anumitor surse, din cei 23 de invinuiti de la Finante din dosarul inlesnirilor la plata acordate unor agenti economici, doar doua ar fi devenit martori ai acuzarii, restul alegandu-se cu amenzi administrative din partea anchetatorilor.

Asta dupa ce procurorii anticoruptie din cadrul Serviciului Teritorial Targu-Mures au dispus vineri trimiterea in judecata in stare de libertate a lui Sorin Lazar, director adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Mures, pentru "luare de mita, fals intelectual, abuz in serviciu si obtinerea de foloase necuvenite prin intermedierea

sau inlesnirea efectuarii unor operatiuni financiare sau comerciale in virtutea functiei pe care a detinut-o".

Alaturi de Lazar, au fost trimisi in judecata de DNA in acelasi dosar Ovidiu Grozescu, administrator la SC Ultramed SRL Targu-Mures si Lucian Bordas, administrator la SC Big Aluminium SA Targu-Mures, sub acuzatia de mita si uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, Sorin Lazar ar fi aprobat mai multe esalonari de datorii catre bugetul de stat, cu incalcarea legislatiei in vigoare, respectiv a eliberat certificate false in care respectivele firme apareau fara datorii catre bugetul de stat, astfel incat au putut participa la licitatii publice cu cazierul fiscal nepatat.

Lazar ar fi primit la schimb doua autoturisme, un Daewoo Leganza, un Opel Astra, respectiv o excursie cu familia in Italia, foloase necuvenite evaluate de DNA la 1,2 miliarde de lei vechi.