Controversele in jurul ilegalitatilor din domeniul publicitatii stradale din municipiul Timisoara sunt la un pas de a ajunge pe masa procurorului-sef al Departamentului National Anticoruptie, Daniel Morar. Cel putin asa a declarat vicepresedintele PSD, senatorul Ilie Sarbu.

Dosarul intocmit de o comisie a Consiliului Local Timisoara il are in vizor pe deputatul democrat Radu Lambrino, care este si vicepresedinte al Comisiei de Abuzuri din Camera Deputatilor. "Voi pune acest dosar pe masa lui Daniel Morar si voi vedea cum va rezolva acest dosar de mare coruptie", a declarat liderul PSD.

Lambrino este singurul patron al unei firme de publicitate invocat in raportul comisiei, formata din Mihaela Marza, sefa Corpului de Control a primarului Gheorghe Ciuhandu, consilierul local PSD Sorin Grindeanu si consilierul PPCD Silviu Sarafoleanu.

Parlamentarul considera ca aceste informatii i-au lezat imaginea publica, asa ca se gandeste sa ii actioneze in judecata pe toti membrii comisiei, considerate ilegala chiar de secretarul Primariei.

Semnatarii raportului cer, de altfel, autosesizarea organelor statului pentru a verifica un posibil trafic de influenta intre Lambrino si viceprimarul orasului, Dorel Borza (PD), care este si nasul deputatului.

Parlamentarul a recunoscut ca este proprietarul unei firme de publicitate, dar a afirmat ca, din august 2005, nu mai este decat administrator si ca habar nu are ce se mai intampla in societatile la care este actionar.

"Sunt actionar la mai multe firme, dar nu am nici o altfel de legatura cu ele. Se face o mare confuzie intre a fi proprietar si a-ti asuma o raspundere juridica. Nu cunosc ce se intampla la aceste firme", a adaugat democratul.

Acesta este convins ca raportul intocmit de comisia Primariei l-a vizat direct, dupa ce, din pozitia pe care o are la Comisia de Abuzuri din Camera Deputatilor, a efectuat un control la Primarie, anul trecut. Verificarile au scos la iveala ca sefa Corpului de Control a ocupat o functie publica timp de un an si jumatate, desi nu avea calificarea necesara.

"Este un atac politic. Am fost in relatii foarte bune cu Mihaela Marza, a fost singura persoana din Timisoara care a fost la nunta mea", a mai spus Lambrino.

Raportul anunta si alte procese, de data aceasta intentate de viceprimarul Dorel Borza fiecarui membru in parte al comisiei care a intocmit documentul.

Sorin Grindeanu, prim-vicepresedinte al filialei PSD, si liderul de grup din Consiliul Local, a afirmat ca abia asteapta sa primeasca ambele citatii si ca nu se teme de nici un proces, pentru ca toata ancheta efectuata este bazata pe documente reale.