Batalia pentru sefia Curtii de Apel Targu-Mures continua si dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) impotriva hotararii instantei care statua ca judecatorul Artenie Cordos a fost inlaturat abuziv de la conducerea institutiei.

Aceasta, pentru ca CSM, dupa ce a pierdut procesul, a gasit o cale de a amana punerea in executare a hotararii care ar fi presupus revocarea actualului presedinte al instantei, Floarea Grosu.

Astfel, conducerea Consiliului, care a recunoscut prin vot dreptul lui Artenie Cordos de a-si continua mandatul intrerupt abuziv in 2003, a dat o hotarare de revocare din functie a Floarei Grosu, in care I-a dat acesteia dreptul de contestare cu recurs, cale de atac exercitata imediat de presedintele in exercitiu al Curtii de Apel Targu-Mures.

In aceste conditii, purtatorul de cuvant al CSM, Cecilia Morariu, a afirmat ca hotararea de repunere in functie a lui Artenie Cordos a fost suspendata pana dupa judecarea recursului la Inalta Curte de Casatie si Justitie, astfel ca Floarea Grosu ramane in continuare presedintele instantei.

"Evident ca am declarat recurs impotriva hotararii CSM, iar motivele sunt cele pe care le-am invocat si in sedinta plenului la data la care s-a luat aceasta hotarare de revocare a mea din functie", a afirmat actualul presedinte al instantei targumuresene.

Totodata, Floarea Grosu s-a aratat surprinsa de articolele aparute pe agentiile de presa la inceputul acestei saptamani, potrivit carora ea ar fi atacat sau ar fi facut comentarii in legatura cu hotararile din procesul pe care judecatorul Artenie Cordos l-a avut cu CSM.

"Nu ma intereseaza si nu m-a interesat hotararea ICCJ, nu am facut observatii in legatura cu aceasta si nici nu am comentat-o", sustine magistratul. In vara anului 2003, Cordos, pe atunci presedinte al Curtii de Apel, a fost mazilit din functie in urma unui control-fulger dictat de fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu.