Statele Unite consideră că demiterea ministrului rus al apărării arată că președintele Vladimir Putin este „disperat” să plătească polițr pentru războiul din Ucraina, a declarat luni un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de AFP.

Vladimir PutinFoto: Sergei BOBYLYOV / AFP / Profimedia

„Acesta este încă un indiciu al disperării lui Putin de a-și continua războiul de agresiune împotriva Ucrainei, în ciuda faptului că acesta reprezintă o povară semnificativă pentru economia rusă și are ca rezultat pierderi grele pentru trupele rusești”, a declarat Vedant Patel reporterilor.

„Rusia a început acest război neprovocat împotriva Ucrainei. Putin ar putea să-l încheie în orice moment prin retragerea forțelor sale din Ucraina", a continuat purtătorul de cuvânt.

Într-o remaniere surpriză, duminică seara, președintele rus l-a demis pe emblematicul său ministru al apărării Serghei Șoigu, care deținea această funcție din 2012.

Serghei Șoigu a fost înlocuit de Andrei Belousov, economist de formație, și a devenit secretar al Consiliului de Securitate, post deținut anterior de Nikolai Patrușev, el însuși demis, potrivit unui decret publicat de Kremlin.

Citește și: