Senatorul PNL Cluj Norica Nicolai a reusit sa scape deocamdata nesanctionata pentru introducerea unei rude in sala de sedinte a Senatului si facilitarea accesului acesteia la votul in plen.

Daca partidul si conducerea Senatului nu au dispus pedepse, s-ar putea ca raportul de saptamana viitoare al Comisiei juridice, careia i-a fost pasat cazul, sa prevada anumite sanctiuni.

Unul dintre cei mai inversunati politicieni cu privire la acest caz este senatorul Gheorghe Funar, care promite ca va continua presiunile pentru sanctionarea acesteia. Politicienii clujeni considera de altfel ca imaginea PNL va avea de suferit ca urmare a scandalului in care a fost implicata Norica Nicolai.

Senatorul PRM Cluj Gheorghe Funar sustine ca a fost principalul politician care a solicitat sanctionarea Noricai Nicolai. "La solicitarea mea se va discuta azi (ieri n.r.) in comisia de disciplina situatia acesteia.

Saptamana viitoare se va expune un punct de vedere in aceasta problema", ne-a declarat Funar, care este ferm convins ca "senatorul nu va ramane nepedepsit". Faptul ca PNL nu a dispus nici o sanctiune este elocvent, in viziunea lui Funar, pentru atitudinea partidului, "care sustine acest gen de furtisag la vot".

Senatorul PRM nu a ezitat sa faca aprecieri dure cu privire la viitorul politic al Noricai Nicolai: "Doamna Norica isi va schimba judetul. Dupa Calarasi va urma sa schimbe si Clujul, pentru ca nu cred ca va mai avea tupeul sa apara in fata clujenilor dupa cele intamplate.

Asa cum a plecat de la PN"CD la PNL, va trebui sa plece si din Cluj, in alt oras".

Deputatul UDMR Peter Eckstein sustine ca nu este prima oara cand persoane neautorizate patrund in sala Parlamentului, dar considera ca situatia generata de prezenta nepoatei senatorului liberal va pune capat acestor intruziuni ilegale. "Am sesizat multe persoane care nu aveau ce cauta acolo.

Nu este prima oara cand se intampla asa ceva, dar sper ca este ultima", sustine Eckstein.

Acesta precizeaza ca a fost sesizata Comisia juridica, care urmeaza sa se pronunte in legatura cu situatia Noricai Nicolai: "Au cerut inregistrarile cu ceea ce s-a intamplat in sala si urmeaza ca, in termen de 30 de zile, Biroul Permanent sa ia o decizie".

Deputatul PC Cluj Petru Calian nu este de acord cu modul in care a fost solutionata situatia senatorului Norica Nicolai. "Decizia a fost una colegiala, nu una reala", sustine Calian, referindu-se la lipsa sanctiunilor. "Nu acum s-a creat precedentul.

Trebuie restrictionat accesul in interiorul salii, pentru ca situatia sa nu se mai repete", considera deputatul PC. Calian a incercat sa minimalizeze gravitatea faptelor, anuntand ca votul nepoatei senatorului liberal nu a avut vreun efect negativ. "Nu s-a intamplat nimic grav, votul nu a influentat modul in care a fost votata legea.

Dar cu siguranta a atins imaginea PNL. Totusi romanii uita repede un asemenea eveniment. Au alte probleme mai importante si mai grave", este de parere Calian.

De la momentul incidentului din Senat, singura actiune a senatorului Norica Nicolai a fost aceea de a-si cere scuze in mod public, dar numai ca urmare a solicitarii premierului Calin Popescu Tariceanu.

Nicolai a lipsit in ultimele zile de la sedintele Senatului, reclamand unele probleme de sanatate, pe care le-a pus pe seama incidentului de saptamana trecuta.