Compania mixta romano-germana Thyssenkrupp Bilstein Compa SA a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 1.225 de miliarde de lei, in crestere cu circa 28 la suta fata de 2004.

Compania, inregistrata la Registrul Comertului in 1996, a produs anul trecut mai mult de 2,5 milioane de amortizoare, conform datelor furnizate de ThyssenKrupp Bilstein Compa. Productia a fost marita ca urmare a cresterii constante a capacitatilor liniilor de fabricatie.

Cifra de afaceri pe 2005 a fost cu aproximativ 225 de miliarde de lei mai mare decat cea din 2004. Bilstein Compa inregistreaza de fapt o crestere continua a cifrei de afaceri, de la an la an. in 2000, ThyssenKrupp Bilstein Compa avea o cifra de afaceri de "doar" 250 de miliarde de lei, reprezentand o cincime din rulajul efectuat anul trecut.

Fabrica de amortizoare din Sibiu vinde produsele sale unor marci de renume din industria automobilismului. Printre clientii grupului Bilstein se numara BMW, Mercedes, Jaguar, Porsche sau Ferrari.

"ThyssenKrupp Bilstein Compa livreaza acum amortizoare pentru prim montaj catre cei mai prestigiosi constructori de autoturisme din Europa, dar si catre constructorii de autovehicule romani, Dacia, Daewoo, Aro, Roman", arata Corneliu Preda, director de marketing.

Pentru piata de piese de schimb, cu o gama de 2.600 de tipuri, Bilstein ofera amortizoare si kit-uri de suspensie pentru autoturisme, vehicule de teren si utilitare, pentru toate modelele romanesti si pentru marea majoritate a modelelor de import.