Senatorul PSD George Maior a solicitat public Guvernului Romaniei, in cadrul unei conferinte de presa sustinute ieri la Alba Iulia, sa nu mai tergiverseze luarea unei decizii in cazul proiectului minier de la Rosia Montana. El a precizat ca are rezerve fata de modul cum acest proiect este comunicat de catre Guvern la nivel public.

"N-am vazut pana acum o linie strategica clara a Guvernului pentru acest proiect la fel cum nu exista o actiune pe plan guvernamental in acest sens. Trebuie cantarite toate aspectele, pozitive si ne­gative, deoarece cu cat se tergiverseaza mai mult cu atat plutim in dubii si nu putem lucra in perspectiva", este de parere Maior.

Asta cu atat mai mult cu cat, sustine senatorul de Alba, raspunsul primit de el de la premierul Tariceanu la interpelarea pe problemele Muntilor Apuseni nu da prea multe sperante locuitorilor din zona.

"Raspunsul de la premier m-a dezamagit foarte mult pentru ca, desi amplu, lasa sa se inteleaga ca, per ansamblu, nu exista un parcurs favorabil pentru rezolvarea problemelor de acolo din Muntii Apu­seni", a mai adaugat el.