Muzeul National al Unirii din Alba Iulia a primit din partea asociatiei romano-franceze de prietenie Grenoble Isere Roumanie (GIR) invitatia de a participa la un proiect derulat de asociatie, ce are ca scop cunoasterea Romaniei de catre publicul francez din Regiunea Grenoble.

Asociatia franceza doreste sa organizeze mai multe evenimente de cunoastere a Romaniei in aceasta toamna, ocazionate de primirea Romaniei in Uniunea Europeana si de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei. Cea mai importanta actiune este sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei, programata a se celebra la Grenoble in data 25 noiembrie.

In toata aceasta zi urmeaza sa aiba loc mai multe evenimente precum prezentari de dansuri romanesti, proiectii de film romanesc, auditii de muzica romaneasca si chiar prezentari ale produselor gastronomice specifice Romaniei.

Partenerii francezi se vor ocupa de obtinerea finantarilor necesare pentru realizarea expozitiei, documentatia necesara proiectului urmand a fi finalizata pana la data de 15 iunie. In judetul Alba, GIR are un proiect comun cu CJ Alba, si anume punerea in valoare a Muzeului Etnografic din comuna Lupsa.