Saptamana trecuta, joi, in plina zi, jurnalistul George Ciotlaus, de la Radio Transilvania Turda, a fost batut in piata centrala din oras. El sustine ca a primit bataie de la doi membri ai lumii interlope, Cornel Cernea si Nelu Precup. Acesta din urma l-ar fi incitat pe primul sa-l loveasca pe Ciotlaus, iar Cernea i-ar fi aplicat corectia fizica.

Jurnalistul anuntase Politia ca a fost amenintat

„Totul a pornit de la faptul ca Nelu Precup si cu Cernea au luat anul trecut, in iunie sau iulie, o casa de la Alexandru Caluser, dupa ce l-au imbatat. Caluser, care este un prieten de familie, nu a primit banii nici pana in ziua de azi si a ajuns sa stea intr-o baraca pe malul Ariesului.

Ramanand fara nimic, Sandu Caluser a vrut sa vanda un teren al mamei sale, care decedase, teren situat in Teius. Dar a aflat ca Cernea facuse un contract de vanzare-cumparare in mai 2005, prin care Sandu i-ar fi vandut terenul lui Cernea. Numai ca nu avea cum sa se intample acest lucru, pentru ca terenul era al mamei lui Sandu, care a decedat, iar Sandu nu a facut succesiunea.

In prezent, este un proces pe rolul Judecatoriei Aiud, in care Cernea a vrut sa-si intabuleze terenul. Sandu a fost la Judecatorie la termenul din 2 mai si a spus ca actul de vanzare-cumparare este fals. Cei doi, Precup si Cernea, cred ca eu il influentez pe Sandu. Dar eu nu-l influentez, ca e om matur, de 47-48 de ani.

Au incercat sa faca presiuni asupra mea, crezand ca astfel Sandu se va opri si nu va mai continua sa-si solicite terenul de la Aiud. In 2 mai, Cernea m-a amenintat ca-mi rupe picioarele, iar in 3 mai am anuntat verbal acest lucru la comandantul Politiei si la procurorul sef, Dan Deac.

Joi, ne-am intalnit in piata si m-au chemat deoparte ca sa discute cu mine dar au inceput sa ma injure, moment in care am vrut sa plec. Atunci, Cernea m-a lovit cu pumnul, apoi cu capul, dupa care nu mai stiu ce s-a intamplat. M-a dat cu capul de beton si nu am mai reactionat nicicum. Mi-am revenit doar cand a venit gardianul din piata la mine. Am depus plangere la Politie si nu o sa renunt.

Toata lumea, cu care au avut probleme, au renuntat pe parcurs, pentru ca i-a considerat nebuni si in stare de orice si uite unde s-a ajuns... Dar eu nu ma opresc! Precup l-a incitat la violenta si acum e martorul lui Cernea”, a declarat George Ciotlaus pentru Ziarul 21.

Varianta agresorilor

Cornel Cernea sustine ca George Ciotlaus ar fi fost acela care l-a lovit primul si ca i-a facut o „fenta de judo” nereusita, dupa care a cazut la pamant si s-a lovit la cap. Cernea a reclamat si el incidentul, sustinand ca el ar fi fost agresat.

Insa, spre deosebire de Cernea, George Ciotlaus a primit un certificat medical de la IML Cluj, prin care se certifica faptul ca are nevoie de 12-13 zile de ingrijiri medicale. „As putea sa depasesc 20 de zile, pentru ca mi s-a spus ca in cazul in care problema cu genunchiul nu se rezolva, atunci pot sa-mi prelungesc certificatul dat initial”, a spus Ciotlaus.