Zeci de persoane au aflat cu stupoare ca pentru a intra cu masina pe drumul ce duce spre complexul de agrement "Muresul" (cunoscut mai mult sub denumirea de "Weekend") de la Targu-Mures, trebuie sa plateasca taxa de parcare. Si asta, pentru ca o societate care se ocupa cu administrarea parcarilor din acea zona s-a facut pur si simplu stapana pe sosea, unde a montat o bariera de acces.

Altfel, SC "Tracia Trade", firma care administreaza parcarile, a blocat un drum public si s-a facut stapana pe malul Muresului. "Stiu ca e drum public si stiu ca merge spre localitatea Sangeorgiu de Mures, dar acesta e ordinul pe care l-am primit de la sefi. Nu va las sa mergeti nici pe malul Muresului daca nu platiti.

Eu nu fac decat sa ridic sau sa las jos bariera", a spus, ieri, paznicul de la bariera din spatele complexului "Weekend". El a adaugat ca de la momentul montarii barierei a avut nenumarate dispute cu populatia care reclama ca nu merge in parcarea amenajata, ci vrea sa isi continue drumul pe malul raului.

Subiectul a intrat, ieri, si in atentia consilierilor locali din Targu-Mures, care au recunoscut ca si ei au fost sesizati asupra acestui abuz si au cerut executivului Primariei sa ia masurile pentru inlaturarea barierei. "Prin hotararea noastra am concesionat cele doua parcari, dar dansii nu trebuiau sa monteze acolo bariera, ci la intrarea in parcare", a spus unul dintre membrii CL.

La randul sau, directorul Directiei Apele Romane Mures, David Csaba, si el consilier local, a fost mult mai dur si a declarat ca institutia pe care o conduce poate chiar sa rupa barierele. "Daca Apele Romane vor avea o interventie acolo, vom trece peste acea bariera fara nici o ezitare", a spus Csaba. Acesta a adaugat ca montarea barierei pe un pod de pe un drum public este absolut nelegala.

In ciuda insistentelor noastre de a afla pozitia executivului Primariei in legatura cu aceasta problema, nici primarul Dorin Florea si nici purtatorul de cuvant al institutiei nu au fost de gasit ieri.