In Cluj-Napoca, una din cele mai stringente probleme este lipsa locuintelor. Pentru acest lucru, Primaria municipiului Cluj Napoca a decis sa construiasca un cartier de locuinte pentru tineri in zona Bulevardul Muncii - Pasunea Someseni. Pentru aceasta, administratia locala a organizat o licitatie, in urma careia trebuia sa se asocieze cu o firma.

Nu vom insista asupra conditiilor de asociere, ci numai asupra modului de lucru al unor firme. La finele saptamanii trecute, viceprimarul Adrian Popa - presedintele respectivei comisii de licitatie - a anuntat ca licitatia a fost amanata intrucat s-au creat presiuni asupra membrilor comisiei.

“Chiar eu am primit un SMS prin care consider ca s- a incercat crearea unei presiuni asupra mea pentru ca Impact SA sa isi adjudece licitatia. Continutul SMS-ulu era urmatorul “Urmariti emisiunile TV de pe Antena 1 Cluj de joi ora 17.00, Alpha TV Cluj Prima, vineri ora 17.00, Antena 1 sambata ora 9.25 si Radio Mix FM, despre cartierul Tineretului - Dan Popp, Impact SA.

De asemenea, au fost sunati si o serie de membri ai comisiei de licitatie, precum si consilieri locali pentru a se rezolva adjudecarea licitatiei de catre Impact. Toate aceste lucruri au fost presiuni. Or, in aceste conditii licitatia a fost amanata”, a spus viceprimarul Adi Popa.

Mai mult, chiar deputatul de Bucuresti Zamfir Dumitrescu (apropiatul al lui Adrian Nastase), ex PSD, in prezent independent, l-a sunat pe viceprimarul Adrian Popa pentru a interveni pe langa Impact SA.

Nu in ultimul rand, pentru a crea presiune asupra presedintelui comisiei - viceprimarul Adrian Popa - patronul SC Impact SA, Dan Popp, in momentul in care a achizitionat caietul de sarcini s-a prezentat pe Motilor 1-3 insotit fiind de un realizator TV, Maria Sangeorzan de la Antena1 Cluj mai precis.