Un numar de 12 companii si consortii din Germania, Franta, Italia, Israel, Grecia, Turcia si Romania au achizitionat documentatia de precalificare in vederea desemnarii firmei care va executa lucrarile de modernizare a liniilor de tramvai, reabilitare a drumurilor si modernizare a sistemului de semaforizare din municipiul Arad.

Proiectul are ca sursa de finantare creditul de 20 de milioane de euro contractat de municipalitate, anul trecut, de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Acesta reprezinta primul proiect de o asemenea amploare al administratiei locale aradene, atat prin valoarea investitiei cat si prin impactul economic si social pe care il va avea asupra dezvoltarii viitoare a municipiului Arad.

O prima etapa a proiectului s-a incheiat in luna martie, prin semnarea contractului cu consultantului pentru proiect, consortiul "IDOM Ingeneria" (Spania) Ð "Romair Consulting" (Romania), care va avea ca sarcina principala supravegherea executiei lucrarilor.

"In prezent se afla in derulare etapa de precalificare in vederea desemnarii firmei de constructii care va executa lucrarile de modernizare a liniilor de tramvai, reabilitare a drumurilor si modernizare a sistemului de semaforizare.

Conform politicilor si regulilor BERD privind achizitiile publice, orice licitatie presupune organizarea unei etape de precalificare, in urma careia maximum sase firme vor fi selectate pentru a participa la licitatie", a precizat purtatorul de cuvant al Primariei municipiului Arad, Valer Marginean.

Administratia locala estimeaza ca semnarea contractului de lucrari si inceperea acestora va avea loc in toamna acestui an, iar realizarea lor urmand sa se desfasoare pe parcursul a doi ani.