Un notar abia iesit de pe bancile facultatii si ale stagiaturii, Dragos Ciubuca, altfel celebru prin mai cunoscutul sau tata, judecatorul pensionat Alexandru Ciubuca, a reusit sa rupa gura targului asezandu-se la volanul unui Porsche Carrera gri-petrol argintiu, cu numarul LEX, una dintre cele mai rafinate si scumpe masini din lume.

Nu am avea noi nici o treaba ca tinerelul de bani gata conduce un autoturism cotat pe piata la o valoarea ce se situeaza in jurul a 100 de mii de euro, dar am tot stat si ne-am framantat de unde o fi strans beizadeaua atata banet.

Si iata ce a iesit

Dragos Ciubuca, notar public, de cel mult cinci ani, fiind absolvent de engleza intensiv in 1996 la Liceul Teoretic "Alexandru Papiu Ilarian", iar in 2000 al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Babes Bolyai, ar fi trebuit sa castige in cele 60 de luni de cand este notar aproximativ 1700 de euro/luna, sa nu cheltuie nimic ca sa isi permita o asemenea masina.

Iar un notar abia iesit de pe bancile facultatii, desi ne este greu sa credem ca are o atat de dezvoltata clientela, incat sa ii aduca castiguri in mana de aproape 2000 de euro.

Dar haideti sa admitem ca e posibil, desi ni se pare greu de crezut, tinand cont ca nici macar Manuela Mitrea, nevasta de ministru si deputat, nu a reusit aceasta performanta. Biata Manuela Mitrea abia a reusit sa adune vreo 13 mii de euro intr-un an, conform declaratiei sale de avere din 2005, e drept ca nu a avut atata timp sa se ocupe de dat cu pixul pe niste acte, fiind prinsa cu deputatia.

Dar Manuela o fi uitat sa-si declare mare parte a veniturilor. Asa ca se poate sa fi fost notarul Ciubuca, cu clientela de la papa, fericitul posesor lunar a unui cec de 1700 de euro.

Ne-am gandit apoi ca banii ar putea proveni si de la parinti. Doar ca mare surpriza. Familia Ciubuca - Alexandru, judecator pensionar, si Cornelia Ciubuca - fost inspector scolar adjunct, actualmente director al Gimnaziului de Stat Europa, au adunat in 2004 in jur de 500 de milioane de lei.

Pentru a-si sponsoriza fiul, familia Ciubuca ar fi trebuit sa aiba constant aceste venituri timp de vreo 9 ani, din care sa nu cheltuie nici un banut.

Doar ca, conform declaratiei de avere a ex-judecatorului, fost presedinte al Curtii de Apel Targu Mures, abia in 1996, familia Ciubuca a reusit sa isi cumpere prima casa, in Piata Memorandumului, si in plus la un pret derizoriu (in jur de 100 de mii de lei), fiind fosta locuinta a ultimului prim-secretar al judetului Igret.

Iar in anii care au urmat, Alexandru si Cornelia Ciubuca nu au facut decat sa-si imbogateasca zestrea imobiliara, investindu-si economiile in alte doua imobile, catalogate drept apartamente, in fapt doua case gemene pe Budiului, de 234 mp fiecare, achizitionate in dubioasa afacere gestionata de fostul senator PRM, supranumit benzinarul, Dumitru Pop.

In concluzie cade si varianta ca mezinul familiei ar fi fost sustinut de mama si de tata, desi nu o excludem, ci doar suma este mult, mult mai insignifianta.

Si revenim la dilema noastra: cat a castigat Dragos Ciubuca, care e drept nu demult conducea un BMW Z3, ultimul racnet, pentru a-si permite un Porsche Carrera? Poate ar putea sa ne raspunda Finantele, care au fisa veniturilor declarate de catre stimabilul notar (care in paranteza fie spus nici macar nu apare in Pagini Aurii la rubrica notarilor publici, ci dosit undeva printre miile de posesori de telefon).

Nu de altceva dar suntem si noi curiosi care a fost cuantumul impozitelor platite de Dragos Ciubuca in ultimii cinci ani.

"Nu va inteleg de ce v-ar interesa asa ceva. Nu cred ca puteti sa publicati ceva fara acordul meu. Nu cred ca puteti sa intrati in viata mea fara acordul meu", ne-a declarat iritat notarul Dragos Ciubuca. Tocmai am facut-o. Fara suparare. Un notar, ca tot ii spune si public, poate face obiectul interesului nostru, la fel ca si masina-i din dotare. Doar nu ne-am legat de viata sa intima.