Asa cum cotidianul “Buna ziua, Ardeal” anticipa in urma cu cateva saptamani, Iulian Dascalu, patronul societatii Iulius Group, a trecut la treaba. Nu, nu este vorba despre lucrarile la mall-ul din Cluj sau din Sibiu.

In urma celor doua esecuri inregistrate in ultimele zile la Sibiu, unde a primit un aviz negativ din partea Ministerului Culturii, si la Cluj, caz in care Tribunalul Mures a dispus anularea contractului de asociere dintre Iulius Mall si Consiliul Judetean Cluj, Dascalu si-a pus “coltii” in functiune.

Este vorba despre doua articole de presa publicate intr-un cotidian central si unul clujean, in care omul de afaceri Arpad Paszkany, reprezentantul societatii SC South East Euromentor SRL (societate care a a avut castig de cauza in instanta impotriva Iulius Group), este atacat dur.

Reamintim ca, in urma cu cateva saptamani, BZA dezvaluia ca Dascalu a avut o intrevedere cu doi ziaristi clujeni, cunoscuti pentru “metehnele” lor. Este vorba despre Cozmin Puris de la un cotidian local si despre Mihai Soica, angajat la editia de Transilvania a unei publicatii centrale.

La acea vreme, BZA anunta ca prin cele doua unelte “bine unse”, Dascalu va incerca sa lucreze, la nevoie, pentru a-si anihila adversarii.

Intrucat, in prezent, Dascalu se simte incoltit, vazandu-si proiectele secerate rand pe rand de institutiile statului, a inceput sa muste prin intermediul celor doi “gealati”.

Ca atare, nu este deloc intamplator faptul ca ieri au aparut in presa centrala si in cea locala doua articole in care adversarul lui Dascalu, Arpad Paszcany, este atacat in cadrul unor articole care trateaza subiecte diferite.

Astfel, o publicatie locala titra, ieri, pe prima pagina, “Paszkany Zoltan - suspectat de spalare de bani”, aducand in discutie un subiect fabricat in urma cu ceva vreme de ziarul condus de Corneliu Vadim Tudor, Romania Mare. Totodata, o publicatie centrala, cu profil sportiv, acuza ca partida CFR Cluj - Rapid (1-3) a fost blat.

In acest context, este de asteptat ca in perioada urmatoare si alte publicatii sa participe la “Ofensiva” Iulius Mall. (BZA)