Bacalaureatul a continuat ieri cu proba scrisa la matematica. In seara dinaintea probei la matematica, un nou zvon a creat panica la Minister, dupa ce mai multi parinti au sunat sa anunte ca subiectele pentru proba de miercuri se cunosc deja. Ministerul Educatiei a asigurat ca nu mai este posibila o noua scurgere de informatii.

Iar in cazul subiectelor la limba si literatura romana, exista cinci suspecti din Serviciul National de Examinare si Evaluare.

Examenul de Bacalaureat a continuat ieri cu proba obligatorie de profil, pe care multi absolventi o vor da la matematica. Bacalaureatul are loc intr-o atmosfera tensionata, dupa scandalul provocat de dezvaluirea subiectelor la proba scrisa de limba romana.

A fost nevoie de o interventie a oficialilor din Ministerul Educatiei, care au dat asigurari ca procedurile au fost schimbate si nu mai este posibila o noua scurgere de informatii.

Purtatorul de cuvant al Ministerului, Mircea Muresan, a declarat ieri ca in noaptea dinaintea probei la matematica nu s-a intamplat nimic deosebit si ca proba de profil a debutat in conditii normale. Intre timp, Ministerul Educatiei promite o ancheta dura pentru a-i descoperi pe cei care au divulgat subiectele la limba romana.

Deocamdata cinci persoane cu functii de raspundere din Serviciul National de Examinare si Evaluare sunt pe lista suspectilor. Mai mult, ministrul Mihail Hardau este convins ca divulgarea subiectelor este o procedura uzuala la Serviciul de Examinare.

Ministrul Educatiei este convins ca subiectele la proba de limba romana a examenului national de Bacalaureat au fost transmise din interiorul Serviciului National de Evaluare si Examinare. Aceasta in conditiile in care, sustine Mihail Hardau, doar cinci oameni au avut acces la subiecte.

Deocamdata, celor cinci suspecti le-a fost restrictionat accesul la subiecte, iar ministrul Educatiei asteapta ca vinovatii sa fie gasiti de procurori. Scandalul Bacalaureatului vine dupa cel de la testele nationale, cand un jurnalist a primit plicurile cu subiectele de istorie, fara sa fie legitimat, doar pentru ca s-a recomandat ca reprezentant al unui inspectorat scolar.