Studenta care a picat de cele mai multe ori examenul de drept penal - din intreaga istorie a Facultatii de Drept din Cluj-Napoca - este sefa biroului de combatere a criminalitatii organizate si terorismului din Bihor. Ca sa intre in parchet, in 1993, ea s-a declarat “victima a fostului sistem”, care ar fi pedepsit-o fiindca “a umblat” cu studenti negri si arabi.

Publicatiile Trustului Gazeta cer deconspirarea trecutului ei de potentiala colaboratoare a Securitatii. Magdi Chirculescu, fosta Racz, este “sursa” ziaristei Ileana Laura Gal, fosta Birtalan, alta “colaboratoare” a mai noilor servicii. Redutabilul cuplu are rolul de a compromite persoanele incomode. Daca “tine”, asa cum a procedat “colega” Liliana Sime, se poate pune si de un santaj.

In justitia si presa din Romania, Kafka este mai actual ca oriunde. Cum ati reactiona daca - asemeni eroului Gregor Samsa, care “intr-o dimineata s-a trezit in patul sau metamorfozat intr-un gandac urias” - ati citi in ziarele locale, fara sa aveti absolut nimic in comun cu acuza, ca sunteti proxenet?

O ziarista infractoare, un procuror imbecil si abuziv - urmati apoi, cu versiune proprie, mult adaugita cu alte elucubratii, de idiotii de la fituica infecta a fugarului Tarau - mi-au preparat, zilele trecute, o asemenea surpriza.

Este adevarat ca, dupa ce, de cateva luni, am demonstrat - cu probe materiale confirmate chiar de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - toate celelalte facaturi indreptate de cativa ani impotriva mea si a familiei mele, precum si implicarea serviciilor secrete romanesti in protejarea afacerilor ilegale ale derbedeului Tarau, trebuia sa ma astept la asemenea reactii si acte de denigrare.

Era un raspuns previzibil, foarte viclean, dupa o metoda dusa aproape de perfectiune de catre urmasii fostei securitati. Nu si-au permis sa nege gravele acuzatii de conspiratie, crima si subminare a economiei nationale - pe care le-am adus in mod public - si atunci “lucreaza” la imaginea celui care i-a aratat cu degetul.

Calomniaza si lanseaza fumigene, folosindu-se de niste lepre. Noroc ca acestea sunt atat de proaste ca si un incepator le putea descifra manipularea!

Sistemul, cu uneltele si metodele lui

Ar fi necesar un mic remember. Am fost suspendat temporar din magistratura - printr-o ordonanta abuziva, asumata de un fost general de militie, convertit dupa 1989 in procuror, notoriu colaborator al serviciilor secrete, dupa ce procurorul Panait a refuzat sa o semneze si a constatat nevinovatia mea, motiv pentru care oamenii sistemului l-au omorat - in martie 2002.

Am predat atunci dosarele pe care le aveam in lucru si am mai fost din an in Paste pe la Parchet.

In schimb, pana le voi demonstra definitiv erorile, abuzurile si faptul ca mi-au fabricat dosare, lucrez de circa 4 ani in presa si, in acest context inedit, am cunoscut sute de persoane provenind din toate mediile si straturile societatii, care m-au cautat, la redactie sau prin alte mijloace, sa se planga de abuzurile suportate de la anumiti reprezentanti ai autoritatilor.

Ca ziarist, nu ai nici o interdictie sa stai de vorba cu ei, iar ca experienta de viata este fabulos.

Totusi, absolut niciodata nu am cunoscut, in nici o imprejurare, niciuna dintre persoanele care au fost eroii unui dosar de trafic de persoane instrumentat de controversata Maria Magdalena Chirculescu, procuror sef al Biroului Teritorial Bihor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Aceasta a fost insa in stare ca, fara nici o justificare ce ar tine de logica unei anchete corecte, impreuna cu o ziarista de aceeasi teapa cu ea, sa-mi lege numele de acel dosar, despre care am aflat prima data de la “Bihoreanul”, pepiniera jurnalistilor infractori din Oradea.

Ilonka si Magdy

Anuntat inca din prima pagina, Laura Gal, fosta Birtalan, fiica lui Istvan si Ileana, a semnat, in editia din 3 iulie a.c. a saptamanalului “Bihoreanul”, un articol pe doua pagini, purtand supratitlul “Patru bihorence au fost sechestrate si violate in Germania de un italian care face parte dintr-o retea de traficanti de persoane” si titlul “Filiera siciliana”

Este, de fapt, forma vulgarizata a rechizitoriului nr. 120/D/P/21 iunie 2006, semnat de procurorul Maria Magdalena Chirculescu, fosta Racz, prin care ii trimitea in judecata pe cetatenii italieni Li Calzi Giuseppe, Deias Massimo si Sabia Gioacchino pentru “traficarea” a doua persoane, tinere aventuriere care au vrut sa plece “la munca” in Germania, si il scotea de sub urmarire penala pe singurul inculpat de pana atunci, cetateanul roman Florin Varga, zis “Neichi”, fata de care, tot ea, iresponsabila, dispusese, cu doi ani in urma, masuri preventive.

Marsavia

In mod normal, mai ales cand vad cine semneaza, nu citesc asemenea texte. Faptele nu aveau nimic spectaculos, “victimele” sunt la fel de dubioase ca presupusii autori, “martorii” sunt de o anumita factura.

Oricum, fata de adevaratele retele de proxenetism international care s-au dezvoltat in Europa, “opera” Magdei Chirculescu este, foarte previzibil, un fas pentru statistica personala (aflata in mare suferinta de activitate, dupa cum voi arata cu alta ocazie). Numai ca, de data aceasta, mi-am vazut poza in mijlocul textului, sub intertitlul “Lele in dosarul sicilienilor”.

Iata ce am aflat cu stupefactie: “Pe 24 mai 2004, la audierea lui Gioacchino Sabia, unul dintre cei trei sicilieni trimisi in judecata pentru trafic de persoane si minori, procurorii i-au adus la cunostinta Ordonanta 109/P/2004, prin care a fost obligat sa nu paraseasca tara, pe o durata de 15 zile. Sabia a luat la cunostinta masura, semnand pe ambele exemplare.

Cu toate ca italianului nu i-a fost inmanat niciun exemplar al actului respectiv, o copie a acestuia a fost descoperita in autoturismul lui... Giuseppe Li Calzi, in Germania, abandonat de proprietar dupa ce a fost implicat intr-un accident de circulatie.

Pe marginea de jos a copiei, transmise de autoritatile germane la Oradea impreuna cu o adresa (facsimil), se afla notat de mana “Lele”, “Alex” si numerele de telefon 0040/ 259431.655, respectiv MOBIL 0744-11.28.88.

Ambele apartin lui Alexandru Lele (foto), controversatul procuror al Parchetului Bihor suspendat din functie inca din 2002 si anchetat pentru mai multe acuzatii de coruptie.

Contactat de BIHOREANUL, Alexandru Lele nu-si explica modul in care numele lui a ajuns notat pe copia ordonantei gasite in Germania.

“Nu am auzit niciodata de niciunul dintre cei trei italieni si nici despre dosarul in care sunt anchetati”, a declarat sec magistratul.”(O precizare se impune: declaratia mea nu a fost deloc “seaca” si recunosc ca am trimis-o pe nesimtita la origini).

Alta impostoare patentata

Orice om de buna credinta, dar in special un gazetar, se intreaba - citind textul de mai sus - ce legatura aveam eu cu faptele si persoanele din dosar si din povestirea ziaristei cu cazier?

Ce a indreptatit-o pe autoare - proaspat condamnata penal in mod definitiv pentru o fapta similara, in care, impreuna cu Liliana Sime, colega ei condamnata la 4 ani de inchisoare pentru santaj, imi legase numele de alte intamplari cu care nu aveam nimic in comun (bataile primite de “locotenentii” lui Tarau, abandonati de cacanarul fugar, din 2002, pe seama altor interlopi oradeni) - sa faca referire la mine in textul ei imund?

Asa cum am reusit sa inteleg dupa ce am studiat dosarul, continand 279 de file si aflat inca, in data de 13 iulie a.c., la “citatii” - deci nu ajunsese la arhiva Tribunalului Bihor pentru a putea fi studiat de cei interesati - explicatia se afla la Magdi, impostoarea judiciara.

Motiv pentru care am formulat o sesizare la CSM si o plangere penala la parchetul competent impotriva procurorului Maria Magdalena Chirculescu, studenta care a intrat in istoria Facultatii de Drept din Cluj Napoca pentru ca, timp de doi ani, a picat de cele mai multe ori un examen de drept penal cu ilustrul profesor Basarab!

Sursa raului

Fara sa aiba nici o justificare in ansamblul materialului probator si in descrierea faptelor - de altfel, scrierea de mana este singura referire la mine in tot dosarul si procurorul nu a lamurit cine a facut insemnarea si in ce context dar, oricum, este fara nici o relevanta penala in ce ma priveste - nesimtita mea colega face, tam-nesam, urmatoarele consemnari, la pagina 8 din rechizitoriul ei de doua parale: “La 24.05.2004, Sabia Gioacchino a fost audiat de procuror, i-a fost adusa la cunostinta invinuirea, pe care a recunoscut-o, (si) prin Ordonanta nr. 109/P/2004 a Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor s-a luat fata de el masura preventiva sa nu paraseasca tara pe 15 zile, de la 24.05.2004 la 07.06.2004, masura preventiva despre care invinuitul a luat cunostinta prin semnarea celor doua exemplare ale Ordonantei, ambele aflandu-se la dosarul cauzei.

Cu toate ca nu i-a fost inmanat niciun exemplar al Ordonantei mai sus mentionate, autoritatile germane, ca raspuns la cererea noastra de comisie rogatorie, au raspuns ca, la data de 25.02.2005, invinuitul Li Calzi Giuseppe a fost implicat pe teritoriul Germaniei intr-un eveniment rutier dupa care a parasit locul accidentului, inclusiv masina sa.

Cu prilejul perchezitionarii autoturismului marca Fiat Bravo cu numarul de inmatriculare SP-IE-10, abandonat de acesta, au fost depistate mai multe fotografii care au fost transmise mai tarziu pe cale oficiala, reprezentand persoane de sex feminin precum si o xerocopie a Ordonantei sus mentionate, denumit de autoritatile germane «protocol de audiere», iar pe marginea de jos a acestui inscris se afla notat «LELE», «ALEX» si numarul de telefon 0040/259-431.655 MOBIL 0744-11.28.88, toate documentele fiind solicitate de autoritatile judiciare romane si trimise de autoritatile judiciare germane ca raspuns la cererea de comisie rogatorie internationala, fiind depuse la dosarul cauzei.”

Cum se mediatizeaza o potlogarie

Rechizitoriul este un act care are menirea sa fie citit in sala de judecata si sa fie acesibil publicului si mass media. Oricat de prost pregatita este Chirculescu, atata lucru stie si ea. De aceea, mentionarea numelui meu intr-un asemenea act nu este intamplatoare.

Ce freamat o fi cuprins-o la gandul ca, vorba ei, “ma face”! Dar, cum “autorii” nu vor fi niciodata prezenti la o asemenea farsa judiciara scrisa de repetenta anului 1983 si “lingura de lemn” (ultima clasata in functie de media generala) a promotiei 1985, razbunarea ei urma sa se ofileasca intre paginile dosarului, nestiuta de nimeni.

Cum putea sa o mediatizeze? Numai cu ajutorul bunei ei prietene, Laura Gal, una dintre informatoarele folosite de servicii in 2001-2002 (impreuna cu o alta podoaba locala, Florin Ciucas), in timpul anchetei comandate de PSD impotriva mea. Ele au pus totul la cale cu mult timp inainte.

Observati cronologia: dosarul este trimis la Tribunalul Bihor in 22.06.2006, inca nu a ajunge la arhiva, dar, la 27.06.2006 Gal cere (de forma, ca sa aiba acoperire complicea ei) permisiunea “sa-l studieze”.

De unde a stiut de “importantul” dosar? Daca era dupa mintea si pregatirea ei, putea sa stea o saptamana cu dosarul in fata si tot nu intelegea ce rost aveam eu in toata tarasenia.

Noroc cu experta in materie de curvasarie: Chirculescu i-a explicat, i-a dat rechizitoriul si, bonus, i-a furnizat fotografii judiciare din dosar, deoarece conducerea Tribunalului Bihor nu a fost de acord cu asemenea pretentii, deja satisfacute de Magdi!

Martori sub acoperire expusi!

In 13 iulie 2006, interesat de “prospatura” ce se incerca, mai nou, sa mi se puna in carca, am solicitat si mi s-a aprobat studiul dosarului nr. 4036/2006. A fost adus la arhiva tribunalului si am descifrat toate manevrele Magdei Chirculescu.

Femeia asta este, prin neprofesionalismul ei, un pericol public! Ea a acordat identitate de protectie pentru trei martori, dintre care unul este o minora. In declaratiile lor, atunci cand vorbesc despre celelalte doua martore sub acoperire, ele au folosit numele lor reale, acoperite ulterior cu un strat subtire dintr-o pasta de culoare alba.

Este suficient sa te uiti la hartie spre o sursa de lumina si le afli, fara nici o dificultate, numele reale! Prostii care au realizat “acoperirea” le pun viata in pericol dar, sper, dupa acest semnal, vor avea atata minte sa solicite instantei permisiunea de a mai remedia ce se poate. La timpul potrivit, cand trebuia sa invete cum se procedeaza corect, Magda a avut alte preocupari!

Magda a primit-o de la un plutonier neamt

Cel mai grav este ca, in turbarea ei razbunatoare, procurorul Maria Magdalena Chirculescu a facut, in acest dosar penal, falsuri intelectuale si a compromis relatiile de colaborare si asistenta juridica internationala cu autoritatile judiciare germane.

Ea nu a primit pe cale legala “xerocopia” xerocopiei pe care era scris de mana numele meu, cum a mintit in rechizitoriu! S-a pretat la aceasta escrocherie numai pentru ca era orbita de furie fiindca “nu-i iesea pasenta”, a mintit si apoi a facut mentiuni false in rechizitoriu ca sa ma compromita.

In dosarul instrumentat de ea, Li Calzi Giuseppe avea calitatea de “martor” si nemtii i-au respins cererea de a-i furniza “xerocopia” respectiva, cu privite la care ii dadusera informatii doar cu caracter “informal” la o teleconferinta din 30.06.2005!

Calzi - i-au explicat ei, cu o jena fireasca, legea europeana in materie - trebuia sa aiba calitatea de invinuit, ceea ce el nu era! Atunci “s-a cazut de acord ca doamna procuror Chirculescu sa reinnoiasca cererea mai detaliat”, in asa fel “incat cererea susnumita sa poata fi luata in considerare, deoarece in cererea ei din 21.03. 2005 Li Calzi Giuseppe ar fi trebuit sa fie audiat ca martor”!

Totusi, Chirculescu i-a mintit si dupa aceasta discutie ca l-a pus sub invinuire pe Li Calzi si atunci KOK (gradul echivalent in Romania cu cel de plutonier) Feigenbutz i-a trimis xerocopia xeropiei! Escroaca nu a mai mentionat insa in rechizitoriu ca subofiterul neamt a atentionat-o ca “xerocopia din masina nu mai exista fiindca a fost lasata in autoturism dupa ce am fotocopiat-o, iar masina a fost data in custodia firmei de tractari SCHERTEL. Pentru ca atunci cand s-a realizat copia doar o parte a notificarii de mana a fost copiata am notat eu numerele de telefon respective”, a recunoscut el.

Inutil sa va mai precizez ca punerea sub invinuire a cetateanului italian Li Calzi Giuseppe s-a facut, in lipsa, abia prin ordonanta din 12.05.2006! si ca nu am nici o legatura cu cele descrise sau insinuate de Chirculescu, care va raspunde pentru tot ce a facut!

De ce a indemnat-o necuratu‘, veti afla curand, tot in BZA.

Cine este Gal Laura Ileana

Pe numele de fata Birtalan, fiica lui Istvan si Ileana, ea a fost recent condamnata definitiv pentru calomnie prin presa, ca urmare a unei plangeri penale in care am aratat cum a facut afirmatii fara acoperire cu privire la o “corectie” pe care as fi aplicat-o “locotenentilor” lui Tarau si avocatului Negrutiu.

Ca este infractoare, am dovedit! Recent, urmare unor dovezi materiale “primite” de mine din arhiva Parchetului general, am mai demonstrat si “colaborarea” ziaristei de la “Bihoreanul” cu “autoritatile” - reprezentate de fostul general de militie desemnat de Joita Tanase sa tina legatura cu SRI, banditul Ovidius Paun, cel care are pe constiinta moartea procurorului Cristian Panait, precum si de o alta escroaca de marca, procurorul inspector Elena Radescu, “tutorele” avocatei colaboratoare Elena Albutiu.

Prenumele nu trebuie sa va induca in eroare. Sub el se ascunde un diavol cu fata umana. Ea a absolvit cu mare dificultate Facultatea de Drept, unde a repetat un an si a avut cea mai mica medie din promotia ei.

Repartizata ca jurista in Muntii Anina, la fantomatica uzina de prelucrare a sisturilor bituminoase din zona - proiect abandonat - ea a reusi sa se transfere ca jurista la mai multe CAP-uri din Bihor.

A fost, apoi, secretara la Primaria Alesd, unde a fost implicata intr-un scandal de fals si in musamalizarea lui prin “disparitia” dosarului, fapte ale caror dedesubturi le voi prezenta in numarul viitor, ca sa afle lumea ce procuror de elita este Magda Chirculescu.

Poate, prin acest gest, imi mai spal din pacatul de a-i fi facut si semnat “recomandarea” necesara pentru a fi primita fara examen in procuratura. Unul dintre sefii mei de atunci, vazand informatiile din “dosarul de cadre” despre trecutul ei tumultos, s-a prins cu mainile de cap si m-a rugat sa retractez caracterizarea “ca bag curva in casa justitiei”.

Am refuzat, dintr-o “noblete” prost inteleasa. Astfel, am ajutat-o, fiindca stia sa para “fata buna”.