Medicii ar trebui sa fie cei care rezolva problemele de sanatate ale oamenilor. Din pacate, apar tot mai multe cazuri ale unor doctori, care, din cauza incompetentei, a neglijentei sau a lipsei de interes ajung sa distruga viata oamenilor care isi pun nadejdea in ei. Este si cazul unui pensionar, care a suferit o interventie chirurgicala la ochiul drept.

Cu toate ca operatia a fost facuta de insusi seful sectiei de Oftalmologie, doctorul Denislam Dogan, in urma acesteia batranul nu-si mai poate folosi deloc ochiul cu pricina. Mai mult, medicii specialisti din Bucuresti i-au spus ca singura cale de a mai vedea este sa-si faca un implant de cornee, deoarece doctorul care l-a operat ii distrusese din greseala corneea.

Iar culmea... culmilor este ca bietul om daduse si spaga pentru a se asigura ca totul va decurge normal. I.P. este pensionar si in urma cu ceva timp a avut nevoie de o interventie chirurgicala la ochiul drept. „Problema de care am suferit a fost opacizarea cristalinului (n.r. lentila ochiului), motiv pentru care a trebuit sa-l inlocuiesc cu unul artificial, pe care l-am si platit.

Doctorul care m-a operat este si seful Clinicii de Oftalmologie, Denislam Dogan, numai ca dupa operatie, in loc sa-mi revina vederea, nu am mai vazut deloc cu ochiul drept”, a declarat I.P. Pentru a-si recapata totusi vederea, acesta s-a dus la Spitalul de Oftalmologie din Bucuresti, unde a discutat chiar cu directoarea spitalului, doctorul Monica Pop.

"Mi s-a spus ca singura solutie pentru a mai vedea cu acest ochi este un implant de cornee, deoarece in timpul operatiei doctorul Dogan mi-a afectat corneea. Am fost si la o clinica particulara din Bucuresti, unde insa am primit acelasi raspuns.

Asa ca m-am dus la doctorul Dogan si i-am spus ca din cauza dansului nu mai vad asa ca sa faca bine sa-mi plateasca implantul de cornee, sau sa-mi dea inapoi banii pe care i-am dat pe cristalin, precum si banii care au reprezentat atentia.

Ce-i drept banii de atentie mi i-a dat inapoi, dar cele sase milioane jumate, cat am dat pe cristalin, a zis ca nu mi-i poate da”, a mai declarat respectivul pensionar. Cea mai mare teama a acestuia o reprezinta la ora actuala o a doua interventie, la celalalt ochi, unde are aceleasi probleme, afirmand ca „daca o fi sa ma operez si la astalalt ma lasa orb de-a binelea”.

Potrivit declaratiilor acestuia, sunt mai multi pacienti de-ai doctorului Denislam Dogan care au avut de suferit din cauza nepriceperii acestuia, insa s-au temut sa depuna reclamatii impotriva doctorului. „Unde sa-l reclam, sau sa-l dau in judecata. Ca dupa aia tot la mana lui ajung si ma tine minte. Mai stii ce se poate intampla?”, a mai afirmat I.P.

Acesta s-a mai plans de asemenea si de conditiile care i-au fost oferite in perioada in care a fost internat, spunand ca asistentele fumau pe holurile sectiei de oftalmologie, si ca portiile de mancare erau injumatatite de personalul de la bucatarie.

Reclamatii si la adresa altui medic

In legatura cu toate aceste aspecte, directorul adjunct al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Adrian Creanga, spune ca nu au existat sesizari in acest sens, nici referitoare la prestatia medicala a doctorului Dogan, nici la conditiile din respectiva sectie. „Este prima oara cand aud de asa ceva.

O sa-l rog pe directorul de ingrijiri sa verifice acuzatiile legate de conditiile din sectie. In ceea ce-l priveste pe doctorul Dogan, din cate stiu eu nu sunt reclamatii impotriva lui, iar in lipsa acestora nu se poate lua nici o masura, nici de catre conducerea spitalului si nici de catre Colegiul Medicilor”, a declarat doctorul Creanga.

Reclamatii impotriva doctorilor exista insa, chiar daca cei care le fac nu dau dovada de o prea mare seriozitate. „Am avut o doamna care a facut o reclamatie impotriva doctorului Ion Aschie, insa pacienta respectiva acuza niste probleme care nu tineau de latura profesionala”, a mai afirmat Creanga. In urma cu doi ani pacienta cu pricina fusese operata de pietre la fiere.

Operatia a decurs bine, starea acesteia ameliorandu-se. Dupa operatie insa, aceasta a suferit de o reactie de aparare fata de firul cu care a fost efectuata sutura, lucru care a dus la aparitia unei cicatrice dizgratioase.

"Problema poate fi insa usor rezolvata la orice cabinet de chirurgie, prin scoaterea firului de sutura, sau poate alege sa mai astepte, in timp organismul eliminand singur firul”, a mai declarat Adrian Creanga.