Recent o companie britanica de produse alimentare pentru copii a desemnat-o pe cea mai frumoasa mamica in persoana Victoriei Beckham. In topul masculin a castigat detasat sotul fostei componente a trupei Spice Girls, capitanul selectionatei Angliei, David Beckham. Exemplele de mamici celebre sunt numeroase si in Romania, dar nici Clujul nu duce lipsa la acest capitol.

In topul realizat in Marea Britanie, pe langa Victoria Beckham au fost nominalizate si actrita Angelina Jolie, cunoscuta pentru adoptiile internationale pe care le-a facut. Dar nici cand vine vorba de vedetele din Romania nu ne putem plange, intrucat avem destule mamici celebre.

Printre cele care ingroasa randurile mamicilor-vedete se numara stiristele Andreea Esca, Dana Razboiu, prezentatoarele TV Mihaela Radulescu, Iuliana Marciuc, Teo sau Raluca Moianu, artistele Nico, Nicola sau fosta doamna Mutu, actrita Alexandra Dinu si lista ar putea continua. Toate mamicile enumerate au in comun celebritatea, indiferent de domeniul in care activeaza.

Altele asteapta cu nerabdare sa devina mamici, motiv pentru care se pregatesc din greu: Romanita Iovan - cu amantul, conform informatiilor aparute in presa centrala, iar Monica Gabor aruncand vorbe “grele” la adresa colegelor de breasla.

Ardelencele isi fac si ele locul in randul mamicilor celebre, datorita domeniului in care activeaza. Muzica, politica sau domeniul social au cate o reprezentanta celebra. Acestea ne-au vorbit despre prioritati, dar si despre minusurile si plusurile “meseriei” de mama.

Muzica

“Pentru o femeie, faptul ca a devenit sau ca urmeaza sa devina mama, este cel mai frumos si mai important moment al vietii. Iti dai seama ca fericirea este de mai multe feluri, iar pe parcurs incepi sa-ti asumi tot alte responsabilitati. Minusurile acestei «meserii» nu stiu in ce masura conteaza, intrucat orice noua bucurie sau implinire le umbreste.

Pentru mine cea mai recenta realizare este aceea ca fiul meu a intrat la Conservator la Bucuresti”, ne-a precizat artista bistriteana Gina Pop.

Politica

O alta norocoasa mamica este Nicoleta Postolache, consilier local PNL, care are o fetita in clasa a doua. Aceasta ne-a marturisit ca odata cu venirea pe lume a fetei s-au schimbat si prioritatile. Intre munca la Consiliul Local si cea de la propria firma, Postolache reuseste sa-si intre foarte bine si in rolul de mama.

Si pentru a compensa eventualele lipsuri, timpul liber il acorda in totalitate fetitei ei.

Sectorul public

“E normal ca odata cu aparitia copiilor sa se schimbe si prioritatile. Nu poti lasa copiii pe ultimul loc si sa te ocupi numai de cariera. Trebuie sa fie un echilibru in tot ceea ce facem. Minusuri cred ca sunt prea putine... la un moment dat intervine oboseala, intrucat trebuie sa fac fata tuturor lucrurilor. Dar nu sunt importante atunci cand exista satisfactii din partea copiilor.

Oricum, totul tine foarte mult de cum ne crestem copiii, cum ii educam si restul vine de la sine”, spune Florica Ana Cimpean, director executiv la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Cluj.

Sectorul privat

“A fi mama in zilele noastre e un lucru extraordinar. Spun asta pentru ca si relatiile s-au schimbat, modul de abordare. In zilele noastre se pune foarte mult accent pe educatie, apoi relatiile mama copil devin mult mai apropiate.

Minusurile le inteleg la nivelul in care nu reusim tot timpul sa ne programam suficient timp pentru a fi alaturi de copiii nostri si asta pentru ca derulam alte activitati, pentru a le asigura un viitor, un trai mai bun, cum se zice”, a concluzionat Simona Baciu, director executiv al Fundatiei “Copii Fericiti”.