De vineri, 22 septembrie, SRI Alba are sef nou, astfel incheindu-se perioada de interimat. Aceasta este vestea buna. Ma rog, pentru mine mai sunt niste vesti bune in informatiile pe care le-am aflat „prin metode specifice” despre noul conducator al institutiei.

Pe langa nume, prenume, varsta (cu aproximatie), zona de unde provine, mai stiu si daca a facut sau nu parte din Securitate. Stiu, dar nu pot sa zic, desi www.alba-news.info este un serviciu de stiri public cu finantare privata (nu ne-amestecam cu statul, Doamne fereste!, nici de conturile lui Ceausescu nu ne-atingem, apelam doar la buzunarele redactorilor).

Nu credibilitatea „surselor” este problema ci faptul ca nu sunt autorizate sa dea informatii pentru presa.

Prin urmare am facut si eu ce-am invatat dintr-o carte facuta de americani pentru ziaristii din fostul bloc comunist: am apelat la sursa. Adica am trimis luni dupa-masa un e-mail la adresa pentru presa din siteul SRI.

Si-am asteptat, si-am asteptat... dupa care m-am plictisit, am pus mainile pe tastatura si-am scris aceste randuri. Daca voi primi informatiile solicitate despre noul sef al SRI Alba, o sa pun din nou „manutele” pe tastatura si-o sa le scriu pentru voi, daca nu, o sa scriu despre altceva.

Dar eu ma gandesc ca o institutie - fie si serviciu secret - platita din bani publici poate oferi informatiile solicitate fara sa incalce cine stie ce secret. Cum pana acum s-a stiut cine au fost sefii SRI in Alba, nu vad de ce identitatea noului sef SRI ar fi tinuta la secret.