Cazurile celor care cred ca pot ocoli legea, convinsi fiind ca pot prosti autoritatile, sunt destul de multe.

Un caz concret, descoperit de reporterii cotidianului „Replica” de Constanta, face referire la o constructie ilegala, a carui proprietar chiar este convins ca, de vreme ce si-a terminat piscina, chiar daca nu a avut autorizatie pentru ea, va forta mana autoritatilor in acest sens care... ce-ar putea sa-i mai faca? Ei bine, sa i-o demoleze si, in plus, sa ii intocmeasca dosar

penal. Este si situatia celor de la hotelul Palm Beach, din statiunea Mamaia. Deocamdata pentru piscina ilegala nu s-a decis inca demolarea, dar pe numele administratorului de la Palm Beach a fost intocmit un dosar penal, si risca pana la trei ani de inchisoare.

Pentru ca povestea sa fie si mai incitanta, trebuie spus ca administratorul hotelului Palm Beach din Mamaia este libanezul Selim Sarchis, dar si mai frumos - patronul unitatii hoteliere este nimeni altul decat consulul onorific al Libanului la Constanta, Charbel Maroun.

In luna iulie a acestui an, conducerea hotelului Palm Beach din Mamaia a hotarat ca, pentru binele clientilor sai, sa construiasca si o piscina in cadrul hotelului. Din pacate insa, au uitat ca pentru realizarea oricaror amenajari este nevoie de autorizatii, ceea ce administratorul hotelului Palm Beach nu avea. Drept urmare, a fost dispusa intreruperea lucrarilor pana la intrarea in legalitate.

Mai mult, Primaria Constanta l-a amendat pe administratorul hotelului, cetateanul Selim Sarchis, cu suma de zece milioane de lei. Termenul in care ar fi trebuit ca societatea Palm Beach sa intre in legalitate, si sa faca rost de autorizatii era de 60 de zile. In toata aceasta perioada lucrarile ar fi trebuit sa fie intrerupte.

Nu s-a intamplat insa chiar asa, administratorul societatii alegand sa ignore recomandarile autoritatilor. Mai mult, chiar si in luna in curs, adica septembrie, piscina fusese deja terminata, dar autorizatiile continuau sa lipseasca. Drept urmare, administratorului Selim Sarchis i-a fost intocmit un dosar penal, care a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta.

Pentru acest gen de infractiuni, administratorul risca sa primeasca intre unul si trei ani de inchisoare. Cel mai probabil, respectivul isi imagina ca daca nu va lua in considerare avertismentele si decizia autoritatilor, si le va pune pe acestea in fata faptului implinit, nu vor mai avea ce sa faca si il vor lasa in pace.