Primaria Municipiului Sibiu, in colaborare cu firma austriaca Schubert & Franzke, a lansat ieri noua harta oficiala a municipiului Sibiu, disponibila si pe internet. Harta este tiparita in Austria, iar firma Schubert & Franzke a predat gratuit municipalitatii sibiene 30.000 de exemplare.

De ieri, Sibiul are o proaspata harta oficiala. Conform contractului incheiat cu firma austriaca Schubert & Franzke, municipalitatea sibiana astepta 20.000 de harti gratuite. Ca bonus pentru faptul ca vom fi capitala culturala europeana anul viitor, firma austriaca a mai oferit gratuit alte 10.000 de exemplare. “Harta sta la dispozitia vizitatorilor.

Este o editie actualizata si mult mai complexa decat precedenta. Timp de cinci ani, conform conventiei cu firma austriaca, noua harta va reprezenta harta oficiala a Sibiului. Harta este imprimata pe ambele parti.

Pe partea din fata este prezentata harta intregului municipiu, iar pe verso este o harta a centrului istoric, impreuna cu descrieri ale monumentelor, grupate intr-o „plimbare” ghidata prin centrul istoric, cu principalele sale obiective”, a precizat Klaus Johannis, primarul municipiului Sibiu.

Obiective turistice

Harta este realizata la scara de 1:12.000 si contine reprezentarea tuturor cartierelor orasului, precum si un indice al strazilor. Centrul istoric este prezentat din perspectiva noului concept de trafic, care urmeaza sa fie implementat dupa incheierea lucrarilor. Sunt prezentate, de asemenea, strazile care vor functiona in regim de trafic cu sens unic.

Harta centrului istoric este realizata la o scara de 1:4.500. Este insotita de un scurt text in care vizitatorul este indrumat spre principalele obiective turistice din centrul istoric. De asemenea, sunt incluse si o serie de fotografii cu Muzeul Brukenthal, strada Nicolae Balcescu, Piata Mare, Piata Mica, Pasajul Scarilor si alte locatii din centrul istoric. Textele de prezentare sunt atat in limba romana, cat si in limba engleza.

Magda CACE