PSD Bihor ii va primi inapoi pe primarii care au parasit partidul si au trecut de partea formatiunilor aflate la Putere. Anuntul a fost facut, ieri, de presedintele filialei, Mihai Bar. Asta, dupa ce, in momentul in care edilii au "dezertat", liderul social-democrat declara, foarte categoric, ca "nici unul dintre tradatori nu va mai putea reveni in organizatie".

Desi cand edilii au dezertat, liderul filialei a sustinut ca acestia nu mai au ce cauta in partid, acum s-a razgandit. El a oferit, insa, o explicatie pentru schimbarea de optica. "Asa gandesc si acuma, ca nu ar trebui primiti inapoi, insa punctul meu de vedere nu coincide intotdeauna cu cel al colegilor mei. Poate multi nu au fost de acord cu decizia mea", a adaugat Bar.

"Organizatiile teritoriale sunt cele care decid pana la urma daca ii primesc inapoi sau nu. Tot ele au hotarat si atunci cand au plecat primarii pentru a obtine banii pentru comunitate si au facut acest lucru pentru ca au urmarit interesul comunitatii, la fel cum ar trebui sa faca oricare demnitar public.

Daca organizatiile teritoriale vor decide sa-i primeasca inapoi, nu le poate interzice nimeni", a complectat prim-vicepresedintele PSD Bihor, Alexandru Retegan.

Mihai Bar a tinut sa precizeze ca cel putin 75 la suta dintre primarii care au parasit organizatia vor fi primiti inapoi. "Restul de 25 la suta nu vor mai avea ce cauta in partid pentru ca nu vor mai conta avand in vedere ca nu au sanse sa mai castige alegerile", a subliniat presedintele filialei.

Tot ieri, reprezentantii PSD au anuntat ca au inceput demersurile pentru a-i actiona in instanta pe membrii partidului care au trecut la alte formatiuni. Mai putin primari, carora li se da o sansa sa revina in organizatie pentru a candida pe liste la urmatoarele alegeri.

"In prima faza vom da in judecata consilierii judeteni si cei locali si abia pe urma ii vom actiona si pe primari", a mai spus Alexandru Retegan.

PSD a avut dupa alegeri 46 de primari, insa din momentul in care a trecut in Opozitie a pierdut 26 dintre acestia.