La punctele de lucru ale societatii din Cluj au fost induse

in eroare mai multe persoane, de-a lungul timpului, prin publicitatea inselatoare pe care o afisau, iar reclamatiile au curs cu duiumul la OJPC Cluj.

Istorie repetata

Casele de schimb valutar de pe strada Bolyai nr. 4 si de pe Bulevardul 21 Decembrie nr. 3 au fraierit multi clujeni de-a lungul timpului.

Totusi, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Cluj nu au reusit pina ieri sa le inchida, din cauza vigilentei patronului, Alexandru Podgorean, nimeni altul decit fiul deputatului PSD, presedintele Comisiei de Afaceri Externe al Camerei Deputatilor, Radu Podgorean.

Ieri s-a pus sigiliu pe cele doua case de schimb valutar, iar autorizatia de lucru a SC Saralex Grup SRL va fi suspendata pe o perioada cuprinsa intre 6-12 luni. Patronul societatii a mai fost sanctionat de catre OJPC Cluj si in luna iunie, cu suma de 100 de milioane de lei. Fiind prins la a doua abatere, Alexandru Podgorean a fost ieri amendat din nou, de data aceasta cu 20 de milioane de lei.

Pagubitilor li se vor restitui banii

Potrivit directorului OJPC Cluj, Mircea Avram, numai din luna septembrie au fost inregistrate 23 de plingeri la adresa celor doua puncte de lucru ale societatii, in timp ce doar patru reclamatii au venit din partea altor case de schimb valutar din Cluj, iar acestea au fost solutionate urgent.

Celor 23 de persoane ale caror petitii au fost inregistrate la OJPC Cluj li se vor restitui de catre patronul Alexandru Podgorean diferentele de curs valutar cu care au fost inselati. Acestea se ridica la 300 de milioane de lei. „Patronul a venit ieri dimineata la Cluj si ne-a cerut sa nu le inchidem casele, insa asa nu se mai putea.

A semnat in procesul verbal ca va restitui intreaga suma celor inselati“, ne-a declarat Avram. Daca se va tine de cuvint, administratorul SC Saralex Grup SRL poate solicita Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului sa aprobe redeschiderea punctelor de lucru, insa toate panourile de afisaj vor fi impuse de inspectori.

Publicitate inselatoare

Casele de schimb ale SC Saralex Grup SRL afisau in mod eronat cursul valutar. „De exemplu, la panoul de afara lipseau trei rubrici: «cecuri», «vinzare» si «cumparare». De asemenea, in loc de 100 de forinti, era trecut 1 forint, iar clientii nu mai stiau ce sa inteleaga“, ne-a declarat Mircea Avram, directorul OJPC Cluj.