Depunerile de coroane prilejuite de "Zilele municipiului Oradea" au fost un bun prilej pentru alesii si politicienii bihoreni de a-si mai face putina imagine.

Ca dovada, PD a fost reprezentat de cateva zeci de membri, in frunte cu conducerea filialei, PNL l-a adus cu aceasta ocazie pe vicepresedintele partidului, Bogdan Olteanu, iar reprezentantii UDMR au depus, pentru prima data in ultimii ani, o coroana.

La 12 octombrie 1944 orasul a fost eliberat de catre unitatile romanesti si sovietice de sub ocupatia maghiara fascista. In fiecare an, in aceasta zi este marcat finalul "Toamnei oradene", prin sarbatorirea "Zilelor Orasului". Acest eveniment a debutat, ieri, cu un ceremonial de depuneri de coroane la statuia Ostasului Necunoscut din Parcul "1 Decembrie".

La ceremonial au participat cinci parlamentari, reprezentantii tuturor institutiilor publice, politicieni si reprezentanti ai Armatei. Pentru prima data dupa multi ani conducerea UDMR Bihor a facut o surpriza prezentandu-se la ceremonialul de depuneri de coroane. Uniunea a fost reprezentata de presedintele filialei, Kiss Alexandru, si de Szabo Odon.

Reprezentantii UDMR au fost urmati de membrii PD, care, in frunte cu primarul orasului, Petru Filip, au avut printre cele mai numeroase participari, fiind prezenti cativa zeci de membri.

Din delegatia PD a facut parte si senatorul Gheorghe Sarb, insa a lipsit Gavrila Ghilea, vicepresedinte al Consiliului Judetean. Din partea PNL au fost prezenti cei doi parlamentari: Valeriu Boeriu si Cornel Popa, care l-au insotit pe vicepresedintele partidului la nivel national, Bogdan Olteanu, si alti membri simpli.

Social-democratii a fost si ei prezenti in numar destul de mare, in frunte cu presedintele filialei, Mihai Bar.