Directorul general al Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc, a semnat ordinul de repunere in functie a fostului director la sucursalei clujene, Gheorghe Ciuca. El este autorul scandalului soldat cu inceperea urmaririi penale impotriva fostului vicepremier, George Copos, si impotriva fostului director general al Loteriei, Nicolae Cristea.

Gheorghe Ciuca a castigat procesul prin care a cerut anularea deciziei de destituire din functie semnata de Nicolae Cristea. El a fost destituit dupa ce a refuzat sa cumpere cu suma de patru miliarde de lei o cladire degradata, desi vanzatorul i-a oferit un „comision” de 800 de milioane de lei.

Cladirea respectiva a fost insa cumparata mai apoi, din ordinul lui Nicolae Cristea, pentru suma de 6,85 de miliarde de lei. In plus, Loteria a mai investit 1,5 miliarde de lei pentru renovarea imobilului.

Tot Gheorghe Ciuca a refuzat sa concedieze, la cererea lui Nicolae Cristea, patru angajate ale Loteriei din Cluj. Ele dezvaluisera o serie de nereguli comise de predecesorul lui Gheorghe Ciuca, Maxim Codarcea.

Fostul director al Loteriei din Cluj a mai descoperit faptul ca firma de stat a cumparat un imobil degradat din Targu-Mures, pentru pretul de 5,5 miliarde de lei. El a semnalat toate aceste nereguli, intr-o nota interna trimisa ministrului de Finante de atunci, Ionut Popescu.

Procurorii anticoruptie au intrat pe firul afacerii. Acesta i-a condus la contracte de vanzare-cumparare pentru preturi umflate semnate intre Loteria Romana si firma Ana Electronic, care ii apartine fostului vicepremier conservator George Copos.