Avocatii:"Probe insuficiente!"

Ioan Florian este avocatul care l-a reprezentat pe Adrian Avarvarei, seful departamentului protectie interna a cotidianului „Buna Ziua, Ardeal" (BZA), in audierile de luni noaptea, cind acesta a scapat de masura arestarii preventive, insa s-a ales cu interdictia de a parasi Cluj-Napoca. „Avarvarei mi-a spus ca e nevinovat si ca nu este implicat in nici un grup mafiot.

El n-a santajat niciodata pe nimeni si n-a semnat, de asemenea, nici un contract de publicitate", afirma avocatul despre clientul sau.

Totodata, Razvan Mihai Lapusan, avocatul Trustului „Gazeta", a mentionat ca probele inaintate de procurori au fost „insuficiente", dat fiind faptul ca „au fost prezentate instantei casete cu convorbiri inregistrate la care eu n-am avut acces sau alte documente pe care nu le vazusem".

In cursul zilei de ieri, surse judiciare au declarat ca avocatul Lapusan este si el urmarit in acelasi dosar. In aceste conditii, el nu va mai fi aparatorul lui Liviu Man, care s-a gindit sa-l aleaga pentru asta pe avocatul Gheorghita Mateut, care il reprezinta si pe omul de afaceri Dinu Patriciu.

Santaj si la Tirgu Mures?

Inculpatii si-au petrecut deja o noapte la Sectia de arestare preventiva de la Parchetul Curtii de Apel Cluj. Surse judiciare sustin ca ancheta vizeaza si fapte de spalare de bani si evaziune fiscala. De asemenea, dupa redactiile „Gazetei de Cluj" si „Buna Ziua, Ardeal", procurorii au decis sa inceapa cercetarile si in cazul redactiilor trustului din judetul Mures.

Autoritatile din Mures cer si ele cercetarea redactiei „Ziarul de Mures", ce face parte din acelasi trust, deoarece exista declaratii impotriva lor din partea mai multor personalitati publice locale.

Marius Pascan, purtatorul de cuvint al Primariei din Tirgu Mures, a declarat ieri ca a fost santajat personal de catre directorul publicatiei, Aurelian Grama, care i-ar fi cerut 8.000 de euro pentru a promova imaginea institutiei.

Un jurnalist acuza

Alina Crancau, reporter la "Gazeta de Cluj", acuza tratamentul inuman la care au fost supusi in ziua perchezitiei, la redactia ziarului: „Ieri dimineata (n.r., alaltaieri), cind am mers la serviciu, ne-asteptau «mascatii» pe coridor. Ni s-au luat buletinele si telefoanele mobile (...). Ca si jurnalisti a fost crunt sa nu avem legaturi cu exteriorul.

Sincer, nu stiu ce a fost mai crunt: sa nu stiu ce cautau de fapt «mascatii», ce se intimpla afara sau ca nu puteam sa raspund familiei si prietenului meu la telefon. (...) Azi-dimineata (n.r., ieri) m-am trezit si mi-am dat seama ca nu mai am unde sa merg la «job»...".