In septembrie anul trecut, cotidianul „Replica” de Constanta publica incredibila poveste a unui gigolo reclamat la Politie de una dintre amante pe motiv ca o santaja. Declaratiile lui Ali Ismail, acordate in exclusivitate ziarului nostru, au starnit o adevarata isterie -toata lumea il voia pe Ali.

Evident, nu pentru momente „fierbinti”, ca cele pe care gigolo le oferise profesoarei universitare Aura Marilena Din, la acea vreme sefa Catedrei de Matematica a Facultatii de Contabilitate din cadrul Universitatii Spiru Haret din Constanta, ci pentru declaratiile socante referitoare la povestea de amor transformata in cosmar.

In toamna lui 2005, dupa ce Marilena Din a depus plangere la Politie, acuzandu-l pe gigolo Ali Ismail de santaj, iar Politia a realizat un flagrant destul de indoielnic pe aceasta tema, a venit randul tanarului sa-si spele rufele in presa.

Ne-a povestit, cu lux de amanunte unde si cum decurgeau intalnirile acestuia cu profesoara universitara, ce cadouri primea in schimbul serviciilor mai mult sau mai putin obisnuite... Pentru o imagine mai clara a evenimentelor, va prezentam cateva momente-cheie din desfasurarea „ostilitatilor” Marilena Din - Ali Ismail.

Iar ca o concluzie, va informam ca Marilena Din nu mai este sefa Catedrei de Matematica a Facultatii de Contabilitate din cadrul Universitatii Spiru Haret. Cu o asemenea reputatie - de femeie care se leaga la cap cu un gigolo, pe care ulterior il acuza de santaj -, nici nu ar mai fi putut. Dar... surpriza de-abia acum vine.

Marilena Din nu s-a ascuns foarte departe sau foarte bine de curiosii care au asistat cu sufletul la gura la spectacolul a carui nefericita protagonista a fost.

Se poate spune ca profesoara amorezata sau poate nu de un tanar cu 15 ani mai mic decat ea, a avansat, evenimentele picante din 2005 propulsand-o direct intr-un post caldut si confortabil de consilier in cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii! Ceea ce ar putea sa ne duca cu gandul la o declaratie a lui Ali Ismail, care sustinea ca doamna Din are „relatii sus-puse” si prietene pe masura, pe care, mai spunea Ali, tot el le-a "rezolvat”... O fi, n-o fi asa... parca nici nu mai conteaza.

Marilena Din fara catedra, iar gigolo gasit vinovat de santaj

Revenind insa la povestea de amor care a zdruncinat in 2005 credibilitatea Universitatii Spiru Haret la Constanta, pentru inceput trebuie spus ca profesoara universitara Marilena Din a facut cunostinta cu gigolo Ali Ismail prin luna mai a anului 2005, dupa cum ne-a relatat chiar Ali.

"M-a vazut si m-a placut imediat”, ne-a spus gigolo Ali, ca un fel de introducere in povestea socanta care avea sa urmeze. Dar ce anume l-a determinat pe gigolo sa-si dea drumul la gura? Nimic mai simplu: Marilena Din a depus plangere impotriva acestuia, acuzandu-l ca o santajeaza.

De altfel, in data de 2 septembrie 2005, Ali a fost retinut de Politie intrucat Marilena Din a sustinut ca tanarul ar fi filmat o partida de sex pentru care „revendica” de la amanta sa suma de 2.000 de euro. A doua zi insa, Ali a fost eliberat si nu a ratat momentul sa se destainuie ziarului nostru, dezvaluind despre Marilena Din lucruri greu de imaginat...

Povestea a facut ca Marilena Din sa-si ia adio de la Catedra de Matematica de la Spiru Haret, iar gigolo Ali Ismail sa fie urmarit penal, dupa ce in august 2006 Serviciul de Cercetari Penale din cadrul IPJ Constanta a finalizat dosarul care il privea pe acesta, concluzionandu-se ca se face vinovat de comiterea infractiunii de santaj.

De la povestea cu Ali, la ministerul Educatiei

Dupa deznodamantul povestii, adica dupa ce Politia si-a spus cuvantul in ceea ce-l priveste pe Ali Ismail, iar Marilena Din a parasit Catedra de Matematica a Facultatii de Contabilitate din cadrul Universitatii Spiru Haret din Constanta, s-a asternut linistea. Parea ca nimeni nu mai stie nimic despre „vedeta” universitara cu veleitati ascunse.

Marilena Din este insa bine-mersi, la Ministerul Educatiei si Cercetarii, acolo unde se pare ca nimanui nu i-a pasat ce reputatie are profesoara sau poate ca nimeni nu s-a obosit sa-i scormoneasca indeajuns in CV. Ori poate ca se stie, numai ca anumite relatii de prietenie nu mor niciodata... asadar, in prezent Marilena Din este angajata consilier in cadrul MEdC, la Directia Generala Invatamant Superior - Directia Programe Universitare.

Cu alte cuvinte... asa palmares la Constanta, asa recompensa la Bucuresti! Pentru o si mai buna aducere-aminte a evenimentelor care au socat in 2005 Constanta dar nu numai, reproducem mai departe fragmente din interviul acordat in exclusivitate de gigolo Ali Ismail in 2005 cotidianului nostru, in care povesteste cum s-a consumat povestea de amor cu profesoara universitara.

Totodata inseram, la final, atributiile Directiei Generale Invatamant Superior - Directia Programe Universitare din cadrul MEdC unde Marilena Din este consilier, pentru o imagine clara a preocuparilor din acest moment ale profesoarei universitare Marilena Din.

Fragmente din interviul care a facut-o cu adevarat celebra, in 2005, pe Marilena Din...

"Ali Ismail: (...) Nu am filmat nimic atunci cand eu cu ea (n.r. Marilena Din) faceam sex. Mi-a fost verificat si telefonul. Iar eu nu i-am cerut nimic. Ca ea imi facea, din cand in cand, cadouri, este altceva. Ea voia sa mi le faca. Eu nu i-am cerut nimic. Imi dadea parfumuri si lucruri dintr-acestea. Si cand m-a chemat vineri sa ne intalnim, am crezut acelasi lucru. (n.r. este vorba despre flagrantul realizat de Politie ca urmare a plangerii formulata de Marilena Din, referitoare la santaj).

Reporter: Atunci de ce s-a dus la Politie cu povestea santajului?

A.I.: Devenise, cred, geloasa. Dar tot ea a venit cu ideea, la un moment dat, sa invite o prietena, sa o facem in trei. Si, normal, am acceptat. Lucrurile noi incita pe oricine. Numai ca eu, fiindca nu o mai facusem cu prietena ei, i-am acordat mai multa atentie. Si ulterior am pastrat legatura si cu a doua femeie.

Rep.: Cum a decurs intalnirea cu cele doua?

A.I.: Este foarte frumos sa privesti doua femei. Pentru inceput, ele s-au lins in ele, s-au iubit ele si apoi am intervenit eu. (...)

Rep.: Dar cu profesoara (n.r. Marilena Din) cum a fost? Unde mergeati cand erati doar voi doi?

A.I.: La hotel sau la o ruda de-a ei, din cate stiu, la un bloc de pe bulevardul Tomis 342, langa Pizzeria Scapino. Iar de doua ori am fost cu ea la Bucuresti, la hotel. (...)

Rep.: Spuneai ca ai fost cu ea, de doua ori, la Bucuresti. Cum a fost acolo?

A.I.: Da, am stat cu ea la hotel. Iar odata, inainte sa mergem sa ne iubim in hotel ne-am intalnit cu fata ei. Are fata studenta la Bucuresti. Si chiar m-a prezentat drept prietenul ei. M-a pupat de fata cu fata ei. Iar fiica ei nu a parut deranjata de asta, am mancat impreuna (...) Iar ea declara acum, la Politie, ca am stat acolo doar de vorba si ca am facut sex o singura data.

Nici nu imi mai aduc aminte de cate ori am facut-o. Era dezlantuita, avea fanteziile ei neimplinite pana atunci si incepuse sa le puna pe toate in practica.

Rep.: Ca de exemplu? Ce faceati?

A.I.: Diferite jocuri pe telefon. Ma suna cateodata si imi spunea sa vorbesc cu ea, sa se excite. Facea urat de tot, urla. Apoi, alta data cand am facut-o a spus ca vrea sa sune pe cineva, sa asculte cum o facem noi. (...) Eu banuiesc ca era sotul ei acela. Pentru ca sigur era un barbat. Si avea ce auzi.

Ea tipa atat de tare! (....) Profesoara Din imi cerea sa ma pis pe ea, iar uneori imi cerea sa o bat ca sa se satisfaca.

Rep.: La un moment dat lucrurile nu au mai fost atat de frumoase si s-a ajuns Politie...

A.I.: Da, pai ce? Putea sa ma oblige sa continuam? Ma purtam mai rece cu ea, nu mai voiam sa continuam, imi venise si prietena din afara. Si mai este ceva: s-a spus ca imi facusem operatie sa corespund standardelor... Nu este adevarat. Poate ca mi s-o fi lungit de cat mi-a supt-o...”

Actualele preocupari oficiale ale consilierului Marilena Din, mai exact cu ce se ocupa Directia Generala Invatamant Superior - Directia Programe Universitare din cadrul Ministerului Educatiei si Cercetarii:

) colaboreaza cu C.N.E.A.A. pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 88/1993, republicata, privind acreditarea institutiilor de invatamant superior si acordarea diplomelor;

b) primeste rapoartele de autoevaluare intocmite de institutiile interesate sa desfasoare activitati de invatamant superior, le verifica legalitatea si le transmite pentru evaluare la C.N.E.A.A, pastrand cate un exemplar;

c) primeste, verifica si transmite la C.N.E.A.A., pentru avizare, dosarele de autorizare si acreditare a specializarilor intocmite de institutiile de invatamant superior, pastrand cate un exemplar;

d) primeste rapoartele de evaluare de la C.N.E.A.A. si, in baza acestora, elaboreaza H.G. cu facultatile si specializarile autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate pentru toate institutiile de invatamant superior;

e) elaboreaza H.G. de intrare in lichidare a institutiilor de invatamant superior pe baza rapoartelor nefavorabile primite de la C.N.E.A.A.;

f) elaboreaza proiectele de lege de acreditare a institutiilor de invatamant superior ce se inainteaza Parlamentului Romaniei pentru aprobare;

g) elaboreaza proiectul Nomenclatorului de domenii si specializari din invatamantul superior, pe baza propunerilor Institutiilor de invatamant superior, a C.N.R., a CNEAA si a altor institutii abilitate;

h) raspunde la scrisorile si petitiile primite pe adresa MEdC pe teme specifice programelor universitare. In compartimentul programe universitare, directia are urmatoarele atributii privind implementarea Procesului Bologna:

a) avizeaza planurile de invatamant in conformitate cu prevederile legale in vigoare;

b) elaboreaza acte normative pentru admiterea si finalizarea studiilor pentru fiecare ciclu de invatamant;

c) elaboreaza acte normative privind domeniile si specializarile acreditate si autorizate sa functioneze provizoriu;

d) elaboreaza metodologia de evaluare a programelor din ciclul II de masterat;

e) elaboreaza criteriile de evaluare a programelor universitare din ciclul III de doctorat;

f) verifica compatibilizarea sistemului de credite transferabile cu cel din tarile U.E.;

g) coordoneaza procesul de compatibilizare a sistemului national de invatamant cu cel din tarile U.E.;

h) elaboreaza note, referate, sinteze, studii in domeniul de competenta al structurii programelor universitare pe cicluri;

i) propune machetele actelor de studii;

j) elaboreaza metodologii, regulamente, ordine de ministru, tematici, instructiuni, documentatii, calendare ale activitatilor specifice derularii programelor universitare;

k) elaboreaza criterii, indicatori, standarde, instrumente de evaluare a programelor de studii;

l) defineste competentele profesionale ale absolventilor pe fiecare ciclu universitar si domenii de studiu;

m) participa la elaborarea Clasificatorului Ocupatiilor din Romania;

n) coordoneaza metodologic profesiile reglementate;

o) elaboreaza metodologiile de selectie a studentilor straini bursieri ai statului roman;

p) efectueaza controale in institutii de invatamant superior in domeniul programelor universitare si asigurarea calitatii acestora.