Angajatii unei firme de termoficare din Valea Jiului, "Termoprest" SA Petrila, au fost prinsi de echipele de control ale companiei "Electrica" in timp ce furau curent. Societatea, subordonata Consiliului Local Petrila, a ramas fara curent electric in luna aprilie a acestui an, din cauza datoriilor de 95.436 RON catre furnizorul de energie electrica.

Vineri, conducerea firmei a achitat o parte din creanta, respectiv 50.000 RON, iar pentru diferenta de plata a purtat discutii cu reprezentantii "Electrica" in vederea intocmirii unui grafic de reesalonare a platii.

"Am solicitat aprobarea unui grafic de esalonare in vederea rebransarii centralelor termice la curent si sa putem demara furnizarea caldurii", a declarat directorul "Termoprest", Ionel Mogoi.

Pana la rebransarea societatii la reteaua de distributie, reprezentantii Centralei termice nr. 1, arondata la firma, au facut rost de curent electric bransandu-se "pe direct" la linia de inalta tensiune, in conditiile in care nu mai exista contor din luna aprilie. Acestia au avut, insa, ghinionul de a fi depistati de angajatii "Electrica" chiar in timp ce furau curent.

Reprezentantii furnizorului de energie electrica au mentionat, ieri, ca "s-a intocmit o nota de constatare si maine (astazi Ð n.r.), iar reprezentantii "Termoprest" au fost invitati la sediul "Electrica" pentru a se stabili valoarea prejudiciului in cadrul comisiei de expertiza a cazurilor de nerespectare a normelor legale de consum a energiei electrice".

Directorul Mogoi a recunoscut ilegalitatea comisa de angajatii sai, insa a incercat sa acrediteze ideea ca nu ar fi vorba chiar de o sustragere, ci doar de o verificare tehnica. "Pentru a ne pregati cu aceste centrale si a le pune in functiune este nevoie de o revizie tehnica a acestora.

Am ramas surprins ca salariatii societatii, electricienii care au lucrat, au facut aceasta cuplare, dar cred ca n-am putea sa o numim chiar sustragere de curent, ci verificare tehnica, ca sa vada pana unde ajunge curentul electric", a adaugat acesta.

Si, pentru ca tot au "uitat" de bransamentul facut, angajatii "Termoprest" Petrila vor fi nevoiti sa raspunda acum in fata legii, in conditiile in care fapta constituie infractiune.