Intre 17 si 18 noiembrie in Bistrita a avut loc a V-a editie a festivalului national concurs Bistrita Folk. Cu toate ca nu a mai cantat muzica de genul, baimareanul Stefan Florin Radu a luat marele premiu al acestui festival. A fost asemanat de catre presa centrala cu un Olarasu in Cazan (Dinu Olarasu si Laurentiu Cazan n.r.) cand de fapt Stefan Florin este ultimul elev al regretatului Iuliu Merca -Semnal M, trupa cu care canta deja de cativa ani buni.

A impresionat publicul prin simplul fapt ca traieste muzica. A impresionat juriul (format doar din specialisti) cu acordurile facute pe chitara fara de care nu ar fi un om intreg. A impresionat restul concurentilor prin simplitatea, lejeritatea si dezinvoltura sa atunci cand a urcat pe scena, un loc unde spun eu se simte mai bine decat oriunde. A luat nu doar marele premiu, 8 milioane de lei vechi si o chitara, si simpatia publicului si a juriului.

Cand a aflat ca "a dat lovitura" nu i-a venit sa creada, s-a convins doar cand a urcat din nou pe scena, la gala laureatilor. Doua piese a cantat Stefan Florin, “Rugaciune” un frumos cantec de dragoste si "Semnal de toamna" piesa dedicata trupei la care activeaza, Semnal M.

Alti folkisti castigatori

Premiul special al juriului a fost acordat unui tanar din Alba Iulia, Silvan Stancel, premiul intai a fost suflat de catre un grup denumit simplu “Ramuri”, care a impresionat cu naiul si cu muzicuta, premiul intai individual a fpost obtiunut de catre Bianca Ioana State, premiul doi de catre Alexandra Sidor din Nasaudiar premiul trei I-a fost acordat lui Bogdan Gheorghe Grosu.

Pe scena festivalului Bistrita Folk au urcat mari nume care au sustinut recitaluri de exceptie, din nou. Printre acestea enumeram Grupul Partaj (Magda Puskas si Tatiana Stepa), Ecoul, Dinu Olarasu, Maria Gheorghiu, Ducu Bertzi, Marius Batu si Florian Pittis, Mircea Vintila, Nicu Alifantis, Vasile Seicaru, Emilian Onciu, Mircea Florian si Florin Sasarman (care a fost si organizatorul acestui festival).

Surpriza celei de-a doua seri a fost o americanca care locuieste de sapte ani la Cluj, Heidi Schmidt care a facut ravagii in randul publicului cu piesele cantate atat in limba ei natala cat si in limba romana.

O noua editie a festivalului Bistrita Folk sa dus. Va veni alta la anul, unde de aceasta data marele castigator, talentatul chitarist si mai nou talentatul folkist Stefan Florin Radu va urca din nou pe scena. De aceasta data el nu va concura. Va sustine un recital. Primul pe scena Bistrita Folk dar sigur nu ultimul din cariera sa!