Potrivit informatiilor noastre, interesati sunt Sorin Dan - proprietar al hotelului City Plaza, omul de afaceri Dorel Goia, Giani Fatol - administrator al hotelului Rimini, Razvan Tarmure - proprietar al companiei Eurotrend si Gabriel Popoviciu.

Ultimul este implicat intr-un proiect imobiliar de 1,2 miliarde de euro in Bucuresti-Baneasa, ce va ingloba, pe 200 ha, o arie rezidentiala, un parc de afaceri si un sector comercial. Sediul Napolact este interesant din punct de vedere investitional deoarece Bulevardul 21 Decembrie a devenit o tinta pentru banci, imobile de birouri sau centre comerciale.

Popoviciu vrea sa isi extinda afacerile imobiliare si la Cluj si studiaza piata locala. El intentioneaza sa se implice in achizitionarea de terenuri in resedinta de judet, prioritatea fiind dezvoltarea unei platforme comerciale similare celei din Baneasa.

Popoviciu promite 100 de milioane de euro

Daca terenul permite, nu excludem investitii care sa vizeze segmentul rezidential sau pe cel de birouri, spune Popoviciu. Suprafata necesara pentru dezvoltarile de la Cluj este de 15-20 ha. Potrivit omului de afaceri, investitia, care depinde de dimensiunea terenului, va fi de cel putin 100 de milioane de euro. Sper sa facem achizitia cat mai repede. Nu avem nimic de asteptat.

Din momentul in care avem terenul, vom incepe demersurile pentru investitie, a afirmat Popoviciu. Fatol si-a depus oferta impreuna cu un grup olandez si a trecut de prima etapa de selectie. Proiectul vizeaza sectorul turistic, iar realizarea sa presupune o investitie de 20 de milioane de euro.

Interes pentru zona

Am inteles ca investitorii sunt interesati sa dezvolte, in zona, proiecte pe segmentul business. Noua, zona nu ni se pare potrivita, s-a configurat mai degraba ca rezidentiala. Nu am depus o oferta pentru spatiile Napolact si nici nu ne intereseaza, a declarat Tarmure. Totusi, acesta a mentionat ca grupul pe care il conduce pregateste proiecte care vor fi anuntate la inceputul anului viitor.

Suntem interesati de amplasamente din zona centrala si periferic-centrala, a mai spus Tarmure. Este o locatie interesanta. Investitorul care va achizitiona suprafata de acolo, indiferent cine ar fi, poate dezvolta un complex imobiliar modern. Poate o combinatie intre rezidential si comercial, propune Sorin Dan.

In schimb, Goia, cunoscut jucator pe piata imobiliara clujeana, spune ca nu mai este interesat de activele Napolact. Goia detine, impreuna cu Horia Ciorcila, societatea Omniconstruct, prin care a investit 9 milioane de euro intr-un imobil de birouri inaugurat, in acest an, tot pe Bulevardul 21 Decembrie.

Evaluat la doua milioane de euro

Fostul sediu social al Napolact are o suprafata de 7300 mp, din care 3500 mp construiti, 3400 mp aferenti cailor de acces si curte interioara si 440 mp liberi. Terenul se afla in zona unui bloc si a sediului Bancii Romane pentru Dezvoltare, ceea ce ofera posibilitatea unui imobil de locuinte cu 10 etaje sau a unui centru de afaceri.

Halele nu conteaza in pret, pentru ca important este terenul, pe care se poate ridica o constructie pe verticala. Un metru patrat de teren in zona este de 500-700 de euro, dar poate sa ajunga si la 1000 de euro. Tinand cont ca este vorba despre 7000 mp, pretul de piata ar fi ceva intre 1,5 si 2 milioane de euro, este de parere evaluatorul Marcel Popa.

Fabricile se muta din centru

Proiectul Napolact este al doilea de acest fel din zona. Societatea Tricotaje Somesul a anuntat, la inceputul anului, intentia de a-si vinde sediul. Pentru terenul de 18.000 mp de pe 21 Decembrie exista un proiect, avizat de Comisia Tehnica de Urbanism a Primariei acum doua saptamani.

Valoarea investitiei pentru realizarea complexului, ce cuprinde un hotel si un centru de afaceri, comert si servicii, este de 50 de milioane de euro. Negocierile se poarta cu investitori straini. Proprietarii fabricii de dulciuri Feleacul, Calin si Octavian Buzoianu, au anuntat, in iulie, relocarea productiei.

Pe terenul de 2 ha se va dezvolta un ansamblu rezidential, in valoare de 30 de milioane de euro. Investitia se va derula prin societatea care detine si fabrica.