Linistea sibienilor din zona Obor a fost spulberata, ieri dimineata, de o deflagratie extrem de puternica. Datorita unor acumulari de gaze, casa unui sibian a sarit in aer in timp ce barbatul se afla inauntru.

Pereti ai casei s-au prabusit, tiglele au fost aruncate la zeci de metri, iar locuintele altor sapte vecini au fost avariate Proprietarul casei a fost grav ranit, iar o femeie aflata aflata intr-o casa din vecini a ajuns si ea la spital, cu taieturi pe picioare.

Potrivit specialistilor E.ON Gaz, explozia s-a produs datorita unei acumulari de gaze.

Zona devastata

O explozie foarte puternica, produsa ieri dimineata, in jurul orei 8, a provocat victime si a facut pagube de zeci de miliarde de lei vechi. Casa unui sibian de pe strada Salcilor, din apropierea Pietei Obor, a fost distrusa, iar alte sapte imobile si doua autoturisme aflate in apropiere au fost avariate.

In momentul producerii exploziei, in casa se afla doar proprietarul, care a suferit arsuri de gradul I si II pe fata si pe miini. Barbatul a fost transportat de urgenta la spital, iar starea sa este stabila. El va fi externat cel mai probabil dupa sarbatori, dar va fi nevoit sa isi caute adapost pe la rude sau prieteni.

O alta femeie aflata intr-un imobil vecin a solicitat interventia SMURD-ului, dupa ce a fost taiata pe picioare de cioburile geamurilor sparte de suflul exploziei.

Soc si groaza

Explozia a fost urmata si de un incendiu, care a fost stins imediat de catre pompierii ajunsi de urgenta la locul dezastrului. Cu toate acestea, locuinta barbatului nu a mai putut fi salvata, fiind devastata de suflul deflagratiei.

"O casa este distrusa in totalitate si alte sapte-opt avariate. Sint si doua autoturisme lovite de suflul exploziei. Ce a ramas din casa in care s-a produs explozia va trebui darimat, pentru ca nu prezinta niciun fel de siguranta, iar peretii care mai sint in picioare s-ar putea surpa in orice moment", a declarat scms.

Gabriel Dabau, din cadrul IPJ Sibiu. Martorii au declarat ca au auzit o bubuitura infioratoare, urmata de geamuri sparte si flacari. „Copilul era in casa si mi-a spus ca a venit flacara pina pe patul lui, cu geamuri sparte, dupa care s-a retras. Toate geamurile din casa s-au spart, avem tigle cazute de pe casa si tocurile de la usi si geamuri sint rupte.

Trebuie sa facem ceva sa le reparam repede, ca ne prind sarbatorile cu casa intoarsa", a declarat unul dintre proprietarii caselor avariate.

Scurgere de gaze

Potrivit specialistilor de la E.ON. Gaz, deflagratia s-a produs de la o acumulare de gaze. Exista un furtun inauntru, tras la un junkers pe perete, robinetele sint deschise, se pot vedea, dar cauza o vom spune exact atunci cind vom gasi tot ce a determinat explozia", a declarat Bogdan Pavel, director regiunea sud E.ON Gaz.

Boilerul de la care a pornit intreaga tragedie a fost ridicat de catre specialistii societatii de gaz si va fi expertizat. Norocul a facut ca in timpul deflagratiei in imobil sa se afle doar barbatul, care locuia in casa respectiva alaturi de familia sa.