Reif Construct a solicitat o amanare a termenului de plata pentru cea de-a doua transa a pretului pentru cele 44 ha de teren, pana la data de 14 februarie 2007. Solicitarea i-a infuriat pe consilieri, PD-istul Cristian Haiduc solicitand rezilierea contractului! Insa, juristul Primariei Campia Turzii, Nicolae Stefan, sustine ca nu exista o astfel de clauza contractuala.

Ba mai mult, cei de la Reif Construct au intabulat 52 de hectare, cu 8 mai mult decat cumparasera prin negociere directa, la pretul de 4 lei/mp (circa 1 euro/mp, a vremea respectiva). Consilierul PNTCD Avram Gal a anuntat ca cei de la Reif sunt dispusi sa achite si diferenta pentru cele 8 hectare de teren.

Numai ca in Consiliul Local exista un puternic curent de opinie anti-Reif, consilierul PD Cristian Haiduc solicitand rezilierea imediata a contractului, iar PNL-istul Adrian Antal a solicitat executivului sa prezinte contractul de vanzare-cumparare. „Rog presa sa faca public acest contract”, a solicitat Haiduc.

Solicitarea celor de la Reif Construct, de a intarzia cu plata transei a doua, a fost respinsa la vot, cu 10 din cele 19 voturi posibile.